Četvrtak, 3. listopada 2024.

OPREZ Iz trgovina se povlače dva proizvoda, jedna vrsta kobasice i paštete

S obzirom na to da na proizvodima nije označen alergen soja, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti

- Oglas -

Zbog utvrđenog i neoznačenog alergena soje u proizvodima, iz hrvatskog Državnog inspektorata obavještavaju potrošače o opozivu dvaju proizvoda.

Riječ je o extra s paprikom pilećoj posebnoj kobasici 350 g, LOT broja 1000361161, s rokom trajanja do 12. listopada 2024. Proizvođač je Perutnina Ptuj – PIPO, Čakovec.

Povlači se i pileća jetrena pašteta 350 g, LOT broja 1202693695 s rokom trajanja do 6. listopada 2024. Proizvođač je Perutnina Ptuj, Slovenija.

- Oglas -

“S obzirom na to da na proizvodima nije označen alergen soja, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja”, stoji u priopćenju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Proizvodi nisu u skladu s uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti