Petak, 27. rujna 2024.

Belupo, Kotlar i Speck dobitnici priznanja Zlatna kuna

Pozitivne trendove na području gospodarskih aktivnosti na razini županije istaknuo je predsjednik Županijske komore Koprivnica Krešimir Habijanec

- Oglas -

U četvrtak je održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Koprivnica na kojoj je organizirana dodjela nagrada Zlatna kuna, priznanje tvrtkama za postignute iznimne poslovne rezultate s područja Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini.

Uz brojne gospodarstvenike, dodjeli nagrada prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, zamjenik župana Ratimir Ljubić i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Veliko hvala svima, svim gospodarstvenicima, poduzetnicima, obrtnicima, svima koji svojim radom stvaraju nove vrijednosti te na taj način razvijaju naš grad i okolicu – kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

- Oglas -

Okupljenima se obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić te istaknuo kako je Koprivničko-križevačka županija u samom vrhu prema rezultatima na području gospodarstva.

Odlukom Gospodarskog vijeća komore, Belupo d.d. osvojio je Zlatnu kunu u kategoriji velikih trgovačkih društava, tvrtka Kotlar d.o.o. iz Đurđevca osvojila je Zlatnu kunu u kategoriji srednjih trgovačkih društava, a tvrtka Speck d.o.o. iz Križevaca Zlatnu kunu u kategoriji malih trgovačkih društava.

Speck
Speck Križevci // Foto: koprivnica.hr

Ispred nagrađenih okupljenima se obratio direktor Belupa Hrvoje Čeović te istaknuo kako je ponosan što je i u ovim izazovnim vremenima, kada su rezultati izvoza na razini županije stagnirali, Belupo zabilježio rast na području izvoza te svojim rezultatom još jednom doprinio ukupnom rezultatu gospodarskih aktivnosti na razini županije.

Pozitivne trendove na području gospodarskih aktivnosti na razini županije istaknuo je i predsjednik Županijske komore Koprivnica Krešimir Habijanec.

– S obzirom na sve probleme i rizike s kojima su se u prošloj godini suočavali poduzetnici prethodne godine su za gospodarstvo i društvo bile izazovne – kazao je Krešimir Habijanec te istaknuo kako je unatoč tome u 2023. godini u našoj županiji bilo je aktivno 2145 gospodarskih subjekata, što je 44 više nego godinu ranije, a navedeni su ostvarili ukupne prihode od 2,3 milijarde eura.

- Oglas -

Županijska komora Koprivnica već 30 godina dodjeljuje priznanja Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama, a kriteriji za odabir najboljih su pokazatelji stanja iz bilance i računa dobiti i gubitka, ukupni poslovni ugled trgovačkog društava, utjecaj društva na razvoj djelatnosti kojoj pripada i doprinos razvoju županijskog i hrvatskoga gospodarstva.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti