Petak, 27. rujna 2024.

FOTO Uz zabavne sadržaje đurđevački vrtićarci i osnovnoškolci učili o sigurnosti u prometu

Mališani su na postavljenom poligonu pokazali svoje vještine upravljajući biciklima, romobilima i rolama

- Oglas -

Autoklub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac proveli su na đurđevačkom Trgu svetog Jurja preventivnu akciju ‘Sigurno u školu s HAK-om’.

U akciji su sudjelovala djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića Maslačak te djeca prvih razreda Osnovne škole Đurđevac koja su na poligonu pokazala svoje vještine upravljajući biciklima, romobilima i rolama.

Đurđevački mališani
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Akcija se tradicionalno provodi svake godine uoči početka školske godine, a u cilju ukazivanja na opasnosti s kojima se u suvremenom prometu susreću djeca, kao i na brojnost djece koja aktivno sudjeluju u prometu.

- Oglas -
Đurđevački mališani
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Najmlađe sudionike u prometu podržali su gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, Pero Krešić iz Autokluba Đurđevac te Marijan Domović iz Policijske postaje Đurđevac.

Marijan Domović, Pero Krešić i Hrvoje Janči
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

“Problem djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka i biciklista. Ova hvalevrijedna akcija svake godine našim najmlađima pomaže da savladaju niz situacija s kojima će se svakodnevno susretati na cestama”, rekao je gradonačelnik Janči.

Također, velika podrška mališanima bili su i roditelji, djedovi, bake, odgojiteljice, učiteljice te kolege iz školskih klupa te ostali mališani iz vrtića Maslačak.

Foto: Grad Đurđevac

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti