Petak, 27. rujna 2024.

Turistička i kulturna ponuda Đurđevca predstavljena na Info danima u Mađarskoj

Ovo predstavljanje je samo nastavak međusobne prekogranične suradnje preko koje ćemo razmijeniti neka nova znanja, vještine i iskustva te osigurati sredstva za naše najpoznatije manifestacije i promotivne aktivnosti, rekao je direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček.

- Oglas -

U mađarskom gradu Zalaegerszeg održan je Info dan u sklopu prekograničnog projekta Interreg V-A Hungary-Croatia, a đurđevačku turističku, kulturnu i prirodnu baštinu okupljenima je predstavio direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček i voditelj odsjeka javne nabave Grada Đurđevca Martin Mahović.

Utvrda Stari grad u Đurđevcu
Utvrda Stari grad u Đurđevcu // Foto: djurdjevac.hr

Također, održan je i radni dio na temu prekogranične suradnje te je izabrano i dogovoreno prioritetno područje suradnje u sklopu kojeg će se prijavljivati zajednički projekti povezanih gradova i udruga.

Razgovaralo se o realiziranim projektima, ali i o budućim zajedničkim projektima u kojima je planirana daljnja obnova utvrde Stari grad, uređenje okoliša utvrde, izgradnja novih biciklističkih staza kroz vinogorje, izgradnja turističke vinogradarske kuće te novi projekti vezani uz očuvanje kulturne baštine.

- Oglas -
Damir Hodalić i deve
Damir Hodalić s devom Bellom i njenom obitelji // Foto: Robert Rodman

Ova prilika iskorištena je i za međusobno povezivanje s novim partnerima iz Mađarske. Prezentacija đurđevačkih predstavnika izazvala je veliki interes jer u Mađarskoj postoje brojni projekti koji su slični projektima koje provodi Grad Đurđevac, a to se posebice odnosi na projekte oživljavanja i obogaćivanja ponude starih utvrda i projekte povezivanja srodnih udruga.

Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

“Grad Đurđevac, njegove ustanove i udruge su dobar primjer povlačenja EU sredstava preko različitih projekata. Ovo predstavljanje je samo nastavak međusobne prekogranične suradnje preko koje ćemo razmijeniti neka nova znanja, vještine i iskustva te osigurati sredstva za naše najpoznatije manifestacije i promotivne aktivnosti”, rekao je direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček.

Predstavnici hrvatskih turističkih agencija na studijskom putovanju u Đurđevcu
Izvor fotografije: Grad Đurđevac
Utvrda Stari grad Đurđevac
Utvrda Stari grad Đurđevac // Izvor fotografije: djurdjevac.hr
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti