Petak, 27. rujna 2024.

S gotovo 3,5 promila alkohola vozio automobil i skrivio sudar

Iz bolnice je odveden na triježnjenje pa na sud. Uz kaznu od 1720 eura izrečena mu je i zabrana upravljanja

- Oglas -

U srijedu oko 15.40 u Svetom Ivanu Zelini 38-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 3,43 promila upravljao osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste Sajmišnom ulicom u smjeru juga.

Dolaskom do blagog desnog zavoja kod kućnog broja 28 nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao u prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te udario u osobni automobil, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 56-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći 38-godišnjak i 56-godišnjakinja lakše su ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena im je u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava.

- Oglas -

Nakon prometne nesreće, uz prisutnost alkohola u organizmu 38-godišnjaka, utvrđena je i veća tehnička neispravnost njegovog vozila – na stražnjoj osovini vozila nalazili su se pneumatici različite gazne površine.

Nakon pružene liječničke pomoći, 38-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja alkohola, a potom i doveden na nadležni prekršajni sud.

Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1720,36 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti