Utorak, 24. rujna 2024.

U Kalinovcu započeo projekt ‘Naša zajednica’

Cilj je bolje međusobno povezivanje udruga i ustanova koje djeluju na području općine Kalinovac. Glavni akteri su djeca koja će svojim aktivnostima omogućiti bolje povezivanje svih udruga

- Oglas -

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac uključili su se u izvannastavnu aktivnost ‘Projekt građanin’ uz vodstvo učiteljice Jasne Miklaušić.

Cilj projekta je pružiti učenicima mogućnost da kroz razne radionice razvijaju i stječu odgovornost te da prakticiraju demokratska načela unutar škole i lokalne zajednice.

Projekt nosi naslov Naša zajednica, a cilj je bolje međusobno povezivanje udruga i ustanova koje djeluju na području općine Kalinovac. Glavni akteri su djeca koja će svojim aktivnostima omogućiti bolje povezivanje svih udruga, priopćili su iz općinske uprave.

- Oglas -

Projekt je započeo sastankom učiteljice Jasne Miklaušić s načelnikom Općine Kalinovac Darkom Sobotom kojemu je predstavljen plan. Načelnik Sobota je prihvatio sve planirano i podržava ovakav način suradnje.

Darko sobota, načelnik Općine Kalinovac
Darko sobota, načelnik Općine Kalinovac // Foto: Luka Krušec / LuMedia / Klikaj.hr

Ove godine će se u projekt uključiti Općina Kalinovac, Osnovna škola Ivan Lacković Croata, Dječji vrtić Bubamara, NK Kalinovac, Kulturna udruga Tomislav Franjić, KUD Grgur Karlovčan, Udruga umirovljenika, DVD Kalinovac i Lovačka udruga ZEKO.

Predstavnici su pozvani na sastanak koji se održao u ponedjeljak u prostorijama Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac. Učiteljica Jasna Miklaušić upoznala ih je s ciljem projekta i planiranim aktivnostima. Nazočni su dali i svoje prijedloge te je zajednički osmišljen plan djelovanja. Dogovoreno je da će na svim planiranim aktivnostima biti prisutni i predstavnici svake udruge i ustanove.

Igralište Kalinovac
Novo školsko igralište u Kalinovcu // Foto: Mladen Lučić
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti