Utorak, 24. rujna 2024.

TZP Središnja Podravina i službeno postaje najveća turistička zajednica u Hrvatskoj po broju udruženih općina

Destinacija je to u kojoj su mjesta bogate povijesti, vrijedna sakralna i umjetnička baština, ali i centri kreativnosti, područja očuvane prirode i oaze za kvalitetan odmor, istaknuo je Nikola Cik, direktor TZP-a Središnja Podravina

- Oglas -

U Vinariji Kostanjevec u Rasinji u srijedu će se održati svečanost potpisivanja sporazuma o pridruživanju novih općina Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina čime ona s 11 općina u svojem sastavu postaje najveća udružena turistička zajednica u Hrvatskoj.

Općine Drnje, Đelekovec, Koprivnički Ivanec, Peteranec i Rasinja odlučile su pristupiti Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina koja djeluje posljednjih 10 godina i uspješno promovira Središnju Podravinu kao poželjnu i zanimljivu turističku destinaciju.

Do sada su ju činile općine Gola, Hlebine, Legrad, Molve, Novigrad Podravski i Virje gdje je ujedno i središte TZP-a Središnja Podravina i gdje je smješten turistički ured.

- Oglas -

Sve je započelo 2014. godine na inicijativu općinskog načelnika u Virju Mirka Peroka koji je s načelnicima susjednih općina formalizirao udruživanje 2016. godine. Stoga je ovo proširenje najvažniji događaj za ovu turističku zajednicu od njenog osnutka i značajan je na nacionalnoj razini s obzirom na to da ovime nastaje najveća turistička zajednica u Hrvatskoj po broju udruženih jedinica lokalne samouprave.

Novi logo Turističke zajednice područja Središnja Podravina
Novi logo Turističke zajednice područja Središnja Podravina // Grafičko oblikovanje: Tomislav Turković, mag.diz.

Svemu su prethodile odluke turističkog i općinskih vijeća, potpora regionalne Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije te suglasnost Ministarstva turizma i sporta čiji će predstavnici, doznajemo, prisustvovati ovoj svečanosti i prigodnoj konferenciji za medije.

“Ujedno je bilo potrebno prilagoditi vizualni identitet TZP-a Središnja Podravina koji je prepun simbolike i odražava glavne geografske i tradicijske odrednice ove turističke destinacije. Brojne manifestacije, enogastronomska ponuda, rekreativni i lovni turizam te Podravina kao zavičaj velikana i kolijevka naivne umjetnosti samo su neke od karakteristika koje treba istaknuti. Destinacija je to u kojoj su mjesta bogate povijesti, vrijedna sakralna i umjetnička baština, ali i centri kreativnosti, područja očuvane prirode i oaze za kvalitetan odmor”, istaknuo je Nikola Cik, mag. hist., direktor TZP-a Središnja Podravina.

Nikola Cik
Nikola Cik, direktor TZP-a Središnja Podravina // Foto: Krešo Puklavec
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti