Utorak, 24. rujna 2024.

Jazz From the Woods: Replikanti ove subote nastupaju u koprivničkom Lucky baru

Ovaj trio izuzetnih glazbenika iz Zagreba na svojim koncertima kroz improvizaciju ulazi dublje u klupski zvuk, uranjajući u techno, house, breakbeat, dub atmosferu i eksperiment

- Oglas -

Nakon ljetne stanke, ove subote, 28. rujna, održat će se prvi koncert iz jesenskog djela ciklusa ‘Jazz From the Woods’.

U koprivničkom Lucky baru nastupa jazz-fusion sastav Replikanti u sastavu Janko Novoselić – bubnjevi, Goran Delač – bas i Hrvoje Galler – klavijature. Sebe opisuju kao ‘trio’ koji je nastao negdje na putu između sastava Kozmodrum i Sunrise Sessions. Odlučili su se odvojiti (ili kopirati?) od matičnih stanica i odlutati u svom smjeru.

Ovaj trio izuzetnih glazbenika iz Zagreba na svojim koncertima kroz improvizaciju ulazi dublje u klupski zvuk, uranjajući u techno, house, breakbeat, dub atmosferu i eksperiment.

- Oglas -

Korištenje improvizacije i vokabulara elektronske glazbe omogućava beskonačne kombinacije pa tako niti jedan njihov nastup nije isti, ali se opet tematski uvijek zadržavaju na klupskom i plesnom izričaju. Koncert će se održati u ‘Lucky baru’, Ulica Josipa Vargovića 4 (bivši Kaktus) s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Organizatori su najavili i sljedeća dva koncerta iz jesenskog jazz ciklusa. Već 11. listopada u Koprivnici gostuje Gavro Quartet iz Slovenije, kojem će se pridružiti i Marko Churnchetz, jedan od najboljih jazz glazbenika s naših prostora koji je nastupao u najprestižnijim američkim jazz klubovima te surađivao s mnogim uglednim jazz glazbenicima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti