Ponedjeljak, 23. rujna 2024.

Grad Novi Marof ponovno pomaže mladima: stipendije za 100 učenika deficitarnih zanimanja

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač naglašava kako Grad na sve načine pokušava olakšati školovanje učenicima, ali i njihovim roditeljima

- Oglas -

Grad Novi Marof i ove godine raspisuje natječaj za dodjelu stipendija za učenike srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja za školsku godinu 2024./2025.

Stipendije će moći dobiti čak stotinu učenika, a one će se dodjeljivati za deset mjeseci u razdoblju od 1. rujna 2024. godine do 30. lipnja 2025. godine. Mjesečna stipendija po korisniku iznosi 80 eura, a financijska sredstva za isplatu stipendija osigurana su u proračunu Grada Novog Marofa.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač naglašava kako Grad na sve načine pokušava olakšati školovanje učenicima, ali i njihovim roditeljima.

- Oglas -

– Svaka pomoć je dobrodošla, a to najbolje znaju učenici i njihovi roditelji. Nabavka školskog pribora, odjeće i obuće predstavlja veliki financijski teret. Na ovaj način Grad barem malo olakšava taj teret s kojim se roditelji i učenici susreću svake godine. Stipendije mladima omogućuju da ono što im preostane iskoriste za osobne potrebe, bez dodatnog opterećivanja roditelja – dodao je gradonačelnik Jenkač.

U deficitarna zanimanja spadaju sljedeća: autoelektričar/ka, armirač/ica, automehatroničar/ka, autolakirer/ica, autolimar/ica, bravar/ica, CNC operater/ka, cvjećar/ica, dimnjačar/ka, elektroinstalater/ka, elektrotehničar/ka, elektromonter/ka, elektromehaničar/ka, fasader/ka, frizer/ka, galanterist/ica, grafičar/ka tiska, grafičar/ka pripreme, instalater/ka kućnih instalacija, keramičar/ka oblagač/ica, konobar/ica, kuhar/ica, krojač/ica, limar/ica, medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege, mesar/ica, monter/ka suhe gradnje, obućar/ka, pekar/ica, prodavač/ica, rukovatelj/ica samohodnih građevinskim strojevima, slastičar/ka, soboslikar/ica ličilac/ličiteljica, staklar/ka, stolar/ica, strojobravar/ica, strojarski tehničar/ka, strojarski računalni tehničar/ka, šivač/ica, tapetar/ka, tesar/ica, tokar/ica, vozač/ica motornog vozila, zavarivač/ica, zidar/ka.

Pisane prijave na natječaj mogu se podnijeti u roku od 15 dana od dana objave Natječaja u elektroničkoj publikaciji „Sjeverni.info“ i na službenim gradskim internetskim stranicama te na Oglasnoj ploči Grada Novog Marofa.

Detaljne informacije o uvjetima i dokumentaciji koju je potrebno priložiti objavljeni su na službenoj web stanici Grada.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti