Petak, 20. rujna 2024.

Prva intervencija helikopterske hitne medicinske službe na području Koprivničko-križevačke županije

Helikopter hitne medicinske službe aktiviran je sukladno crvenom - najhitnijem kriteriju s obzirom na to da je stanje pacijenta, koji je pretrpio srčani zastoj, zahtijevalo brzi transport i hitnu terapijsku intervenciju u Zagrebu

- Oglas -

Nakon što je u ožujku na području Koprivničko-križevačke županije s radom započela helikopterska hitna medicinska služba za koju nadležan Nastavni zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, danas je u Koprivnici u prijepodnevnim satima zabilježena i prva hitna intervencija.

Helikopter hitne medicinske službe aktiviran je sukladno crvenom – najhitnijem kriteriju s obzirom na to da je stanje pacijenta, koji je pretrpio srčani zastoj, zahtijevalo brzi transport i hitnu terapijsku intervenciju u Zagrebu. Pacijent je vozilom Hitne medicinske službe Županijskog Zavoda za hitnu medicinu dopraćen do vanjskog sportskog igrališta koprivničke Gimnazije Fran Galović, koja je u tom trenutku bila najbliža lokaciji pacijenta i najpogodnije mjesto za slijetanje te je transportiran na daljnju kliničku obradu u KBC Dubrava.

Helikopet
Foto: kckzz.hr

Transportu pacijenta prisustvovala je i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu KKŽ Zlatica Kučko Gudelj koja je pojasnila kako je nakon primarnog zbrinjavanja u kući pacijenta te stabilizacije u OB Koprivnica dogovorom stručnog tima odlučeno da se pacijenta helikopterom prebaci u KBC Dubrava.

- Oglas -

Dodala je kako je helikopter nakon upućenog poziva u Koprivnicu stigao za 20 minuta te se tom prilikom zahvalila svim medicinskim djelatnicima na visokoj razini profesionalnosti koju su iskazali prilikom intervencije.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti