Petak, 20. rujna 2024.

Atletičar Koprivnice Benyamin Vuk kvalificirao se na Svjetsko prvenstvo u dugom trailu

Vuk je prošle subote u Vodicama nastupio na Yauk trailu, utrci dugoj 81 km u organizaciji tletskog kluba Okit Vodice, te je osvojio treće mjesto

- Oglas -

Član Atletskog kluba Koprivnica Benyamin Vuk osigurao je nastup na Svjetskom prvenstvu u dugom trailu koje će se održati sljedeće godine.

Vuk je prošle subote u Vodicama nastupio na Yauk trailu, utrci dugoj 81 km u organizaciji tletskog kluba Okit Vodice, te je osvojio treće mjesto s vremenom 10.55,57 sati.

Samo tjedan dana nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u skyrunningu u Španjolskoj na kojem je osvojio 45. mjesto od 69 trkača, Vuk je trčao najvažniju utrku sezone, izlučnu za ulazak u reprezentaciju.

- Oglas -

”Utrka je bila dužine 81 km s 3000 m+ elevacije. Trasa utrke je bila po okolnim brdima pokraj Vranskog jezera sve do Vodica i dalje se nastavljala uz more, gdje je bilo 6 km skrapinga, od čega se je oko 1 km išlo kroz more, da bi se nazad vratila u Vodice gdje je bio cilj”, objasnili su iz AK Koprivnica.

Prva trojka je u cilj stigla unutar 30 minuta, dok su ostali natjecatelji počeli stizati tek dva sata nakon vodeće grupe.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti