Četvrtak, 19. rujna 2024.

Konstituirana tijela i doneseni novi opći akti Turističke zajednice područja Dravski peski

Cilj je unaprjeđenje usluge kako bi se u konačnici stvorio što bolji završni turistički proizvod

- Oglas -

Kraj ljeta donio je mnogo administrativnih poslova u Turističkoj zajednici područja Dravski peski pri čemu su formirana nova tijela i donesen veći broj općih akata. Riječ je o poslovima koje šira javnost, dionici u turizmu i sami turisti vrlo često ne primjećuju, no oni su neophodni kako bi se poslovalo prema nacionalnim pozitivnim propisima i općim aktima turističke zajednice, a sve ih je pripremio direktor dr. sc. Robert Čimin.

Tako je u novi četverogodišnji mandat krenula s radom skupština od 15 članova koju predvodi predsjednik Vjekoslav Maletić, a u njen sastav se prema statutu turističke zajednice biraju po tri predstavnika iz redova iznajmljivača, četiri predstavnika iz redova trgovine, četiri predstavnika iz redova ugostiteljstva i četiri predstavnika iz ostalih djelatnosti na području kojim djeluje ova turistička zajednica, i to prema visini uplaćenih turističkih članarina i boravišnih pristojbi u 2023. godini.

Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac
Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac // Foto: Arhiva Klikaj.hr

Članovi turističke zajednice stoga su dali svoje predstavnike, što je skupština i potvrdila, u sastavu: Lucija Njirić (Kuća za odmor Legacy Prugovac), Nikolina Golubić (Holiday house Ved Ferdinandovac), Ivana Dorčec (Kuća za odmor Brodić Brodić), Marko Derežić (Dergez d.o.o. Podravske Sesvete), Ivan Saraja (TRGOIMPORT trgovina i ugostiteljstvo d.o.o. Kloštar Podravski), Boris Tudić (S&B PROFIL d.o.o. Podravske Sesvete), Alen Benko (Obrt TRGOVINA BENKO Kloštar Podravski), Ivan Koren (Restoran Royal Kloštar Podravski), Ljubica Rođak (NUMERO NOVA j.d.o.o. Ferdinandovac), Jasna Kolar (MASLAČAK-NIK j.d.o.o. Podravske Sesvete), Vesna Plazek (Ugostiteljski obrt La-Lu Kalinovac), Valentina Huđek Šantek (KOMUNALNO KP d.o.o. Kloštar Podravski), Mihael Škriljak (Autoprijevoz Škriljak, obrt za prijevoz i usluge, Podravske Sesvete), Damir Golubić (Automehaničarska radionica vl. Damir Golubić Kalinovac) i Marko Šostarec (Mehanizacija Miler d.o.o. Kalinovac).

- Oglas -
Rijeka Drava
Rijeka Drava // Foto: TZP Dravski peski

Na konstituirajućoj sjednici donesen je i novi poslovnik o radu skupštine usklađen sa zakonskim odredbama te je proveden izbor članova Turističkog vijeća u novom sazivu koji će djelovati od 2024. do 2028. godine.

Uz predsjednika, Turističko vijeće čini osam članova pri čemu se vodi računa da u njenom sastavu budu oni članovi koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost ili pružaju druge usluge u turizmu, odnosno izravno se ili neizravno bave turizmom na ovom području: Lucija Njirić, Nikolina Golubić, Ivan Koren, Matej Šipek, Ljubica Rođak, Marko Derežić, Marinko Matančić i Mihael Škriljak.

Na svojoj prvoj sjednici Turističko vijeće TZP-a Dravski peski također je donijelo novi poslovnik o svom radu, potom pravilnik o djelokrugu, organizaciji, načinu rada i unutarnjem ustrojstvu i pravilnik o radnim odnosima, plaćama te drugim pravima i obvezama radnika TZP-a Dravski peski, kao i pravilnik o provedbi postupka jednostavne nabave. Sve to provedeno je nakon izvršenog redovitog nadzora Ministarstva turizma i sporta sredinom ljeta ove godine, odnosno danim uputama i smjernicama za doradu općih akata.

“Potrebno je naglasiti da su ovim radnjama stvoreni kvalitetni preduvjeti za dalji razvoj destinacije Dravski peski, a kako je cjelokupan rad turističkih zajednica javan, potrebno je povremeno izvijestiti i o tome. Svaki od navedenih članova zasigurno će pripomoći turističkoj zajednici u unaprjeđenju usluge kako bi se u konačnici stvorio što bolji završni turistički proizvod”, stoji u priopćenju Turističke zajednice područja Dravski peski, a koja obuhvača područja općina Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti