Četvrtak, 19. rujna 2024.

Susjed spriječio provalu u vikendicu

'Bit susjedskog nadzora je u međusobnom poticanju građana da pomažu jedni drugima te da uz policiju budu čuvari imovine', ističu u policiji

- Oglas -

Nepoznati počinitelji pokušali su u srijedu u večernjim satima provaliti u vikendicu, vlasništvo 72-godišnjaka, u Gornjem Kuršancu.

”U trenutku kada su počinitelji nasilno pokušali otvoriti ulazna vrata vikendice, naišao je 76-godišnji vlasnik susjedne vikendice te ih je time spriječio u dovršenju kaznenog djela. Počinitelji su nakon opisane situacije pobjegli s mjesta događaja”, priopćila je međimurska policija.

Čakovečki policajci tragaju za počiniteljima te će protiv njih, zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe u pokušaju, podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

- Oglas -

”Ovaj događaj je odličan primjer kako dobrosusjedski odnosi mogu uspješno prevenirati kaznena djela protiv imovine, prije svega krađe i teške krađe. Bit susjedskog nadzora je u međusobnom poticanju građana da pomažu jedni drugima te da uz policiju budu čuvari imovine, putem zapažanja i žurnog izvješćivanja policije o svim sumnjivim pojavama u svojim sredinama (naselja, gradske četvrti i sl.)”, napominju u policiji.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti