Četvrtak, 19. rujna 2024.

U povodu Međunarodnog dana rijeke Drave održat će se likovna kolonija podravskih slikara

Sudjelovat će ukupno 20 slikara sa šireg područja Podravine, a zajedničko će im biti što će inspiraciju pronaći na rijeci Dravi, zanimanjima i poslovima vezanima za rijeku te biljnom i životinjskom svijetu koji je karakterističan za okoliš rijeke Drave

- Oglas -

U povodu Međunarodnog dana rijeke Drave koji se svake godine obilježava 23. rujna bit će održana likovna kolonija pod nazivom „Ljepote rijeke Drave“.

Likovnu koloniju organizira Turistička zajednica područja Središnja Podravina u suradnji s članovima Udruge hrvatskih dragovoljaca – veterana Domovinskog rata iz Novigrada Podravskog te članovima različitih likovnih udruga kao što su Molvarski likovni krug, udruga Hlebinski slikari i kipari naive, Peski-Art iz Đurđevca, Likovna sekcija HPD-a „Ferdo Rusan“ i drugi.

Sudjelovat će ukupno 20 slikara sa šireg područja Podravine, a zajedničko će im biti što će inspiraciju pronaći na rijeci Dravi, zanimanjima i poslovima vezanima za rijeku te biljnom i životinjskom svijetu koji je karakterističan za okoliš rijeke Drave, poručili su organizatori.

- Oglas -

Likovna kolonija održat će se u petak 20. rujna 2024., dakle uoči samog Međunarodnog dana rijeke Drave, a mjesto okupljanja umjetnika je izletište „Grofova hiža“ u Gabajevoj Gredi, naselju u sastavu Općine Hlebine.

Organizatori likovne kolonije i obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave poručuju da na ovaj način žele povezati dva važna segmenta turističke ponude destinacije Središnja Podravina, a to su prirodna ljepota rijeke Drave i umjetnost, odnosno slikarstvo po kojem je Podravina poznata, a pogotovo po naivi. Stoga se veselimo novim slikarskim radovima inspiriranima rijekom po kojem je ovaj kraj dobio svoje ime.

Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave nastavit će se u subotu 21. rujna 2024. na području Općine Legrad gdje će biti organizirana biciklijada na dionici Legrad – Őrtilos – Novi Zrin po novosagrađenoj biciklističkoj stazi Őrtilos – Murakeresztúr. Okupljanje sudionika i prijevoz preko rijeke bit će od 8 do 9 sati nakon čega slijedi vožnja biciklima do Novog Zrina gdje će biti prigodno predavanje o ovoj drevnoj utvrdi od 10:30 do 11:00 sati, a po povratku u podne bit će zajednički objed za sve sudionike na Halaš Čardi. Prijave za ovu biciklijadu moguće su putem obrasca na stranicama Općine Legrad.

Na sam Međunarodni dan rijeke Drave u ponedjeljak 23. rujna 2024. s početkom u 18 sati. u Društvenom domu u Hlebinama bit će predstavljanje knjiga i časopisa posvećenih rijeci Dravi. Uz izdanja Izdavačke kuće Meridijani bit će predstavljana nova knjiga Zvonimir Ištvana pod naslovom „Lovište Repaš“. Svi su dobrodošli na ovo predstavljanje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti