Četvrtak, 19. rujna 2024.

Stigla pojašnjenja vezana uz zatvaranje pojedinih dionica željezničko-cestovnih prijelaza na području općine Križ

Svakom su razumljive ograničene mogućnosti i sloboda kretanja dok traju zatvaranja, ali isto je neminovno radi izvođenja planiranih radova te je potrebno više strpljenja i razumijevanja...

- Oglas -

Sukladno ukazanoj potrebi za dodatnim pojašnjenjima, a vezano uz zatvaranje pojedinih dionica željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP) na području općine Križ, osobito prijelaza u naselju Okešinec, napominjemo da, sukladno mjerodavnim propisima, predmetna cesta nije nerazvrstana cesta kojom bi upravljala Općina Križ, već je ista pod upravljanjem Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, odnosno Hrvatskih željeznica te stoga nije u nadležnosti Općine Križ utjecati na provedbu poslovnih odluka i politike nadležnih subjekata, priopćili su iz općinske uprave.

Općina Križ se trudi, dodaju, u ulozi posrednika, prosljeđivati primljene obavijesti o zatvaranjima, u konkretnom slučaju, a sve s ciljem pravovremene pripreme stanovništva za privremenu, drugačiju organizaciju i prilagodbu svih životnih aktivnosti u vrijeme promjena na strani prometovanja.

Svakom su razumljive ograničene mogućnosti i sloboda kretanja dok traju zatvaranja, ali isto je neminovno radi izvođenja planiranih radova te je potrebno više strpljenja i razumijevanjakako bi se u tom kratkom periodu totalnog zatvaranja omogućilo planirano poboljšanje željezničke infrastrukture, radi bržeg i sigurnijeg prometovanja, a na dobrobit svih.

- Oglas -

“Tijekom prošloga tjedna obaviješteni smo o zatvaranju navedenog ŽCP-a. Nakon toga, Općina Križ uputila je navedenom izvođaču radova upite vezane uz zatvaranje te naglasila da je to jedini put koji dva naselja, Okešinec i Vezišće, koriste i koji je problem zatvoriti na 24 sata”, naglašavaju iz općinske uprave.

Promet će se propuštati tijekom ta 24 sata, ali će se morati u potpunosti zatvoriti na 2-3 sata dok će prolaziti postrojenje preko ŽCP-a, jer nema alternative.

“Općina Križ, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Općine Križ, osigurat će prijevoz stanovnicima naselja Okešinec i Vezišće prema potrebama, za što pozivamo građane toga područja na suradnju u smislu ukazivanja na konkretne potrebe. O detaljnijoj provedbi bit će objavljene naknadne i detaljnije obavijesti.

Iz svega navedenog, još jednom apeliramo na sve stanovnike ovih naselja da budu strpljivi i čitaju dodatne obavijesti koje ćemo na vrijeme objaviti na servisima Općine Križ”, zaključili su iz općinske uprave.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti