U subotu, 3. listopada, od 11 do 12 sati posjetite restorančić Smutek na koprivničkoj gradskoj tržnici i degustirajte nova jela iz woka, rižoto od ječmene kaše, juhu od buče te domaće vafle koji se od subote mogu naći u svakodnevnoj ponudi.
Kuhanje ili pečenje u woku izvrsna je opcija za jednostavan i brz obrok. U ponudi će biti dvije vrste woka, za vegetarijance, ali i oni koje vole mesne specijalitete te rižoto od ječmene kaše pripremljen prema specijalnom receptu u woku.
Smutekova juha od buče prava je kraljica jesenske prehrane, osim što je odličan izvor vitamina A, izvor vitamina C te sadrži čak 90 posto vode i vlakna, lako je probavljiva. Vrlo je dobra za sve one koji imaju probleme s probavom jer potiče probavu te smiruje upale probavnog trakta.
Na jelovniku se nalazi i svježe voće i povrće koje su u svojim vrtovima uzgojili certificirani prodavači na koprivničkoj tržnici. Ponuda je šarolika i raznovrsna te prilagođena različitosti gostiju.
– Tu su 4 vrste doručka za one koji žele kušati izvornu, podravsku hranu poput špeka, domaćih kobasica, prgica, sira i vrhnja te uvijek svježi i raznoliki sendviči u integralnim pecivima, a kao šećer na kraju tu su i zdravi napitci – Smuteki, a od ove subote i domaći vafli od heljdinog brašna i bobičastog voća za sve sladokusce – ističu iz koprivničkog Komunalca.
Ovog vikenda produženo je i radno vrijeme Smuteka ususret Podravskim motivima pa tako u subotu Smutek radi od 8 do 20 sati, a u nedjelju od 9 do 17 sati.