Četvrtak, 19. rujna 2024.

Koprivnički policajci spriječili krijumčarenje više stranih državljana, dvije osobe uhićene

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, 42-godišnjak i 31-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku

- Oglas -

Policajci Policijske postaje Koprivnica su u petak u poslijepodnevnim satima na koprivničkom području, prilikom nadzora putnika u međunarodnom vlaku Zagreb-Budimpešta spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policajci su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenih državljana Azerbajdžana starosti 42 i 31 godinu”, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Kako stoji u policijskom priopćenju, osumnjičeni 42-godišnjak i 31-godišnjak su se iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, sastali sa stranim državljanima koji su prethodno nezakonito ušli u Hrvatsku te im u cilju odlaska u druge zemlje Europske unije omogućili daljnje kretanje kroz Hrvatsku.

- Oglas -

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, 42-godišnjak i 31-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

“Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima”, stoji u priopćenju PU koprivničko-križevačke.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti