Četvrtak, 19. rujna 2024.

Koprivničkom društvu Crvenog križa odobreno 38.962 eura za provođenje projekta ‘Podravski lanac dobrote’

Kroz 'Podravski lanac dobrote' nabavit ćemo potrebnu infrastrukturnu opremu te nakon toga dokazati uspješnost projekta tako da u godinu dana prikupimo i podijelimo najmanje 10 tona hrane, rekla je ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev

- Oglas -

Ravnateljica koprivničkog društva Crvenog križa Adela Sočev u utorak je u Zagrebu s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i ribarstva potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane.

Adela Sočev
Foto: GDCK Koprivnica

Potpisivanjem ovog ugovora počela je provedba projekta ‘Podravski lanac dobrote’ za čiju je provedbu Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobreno 38.962 eura.

Projekt će se provoditi 12 mjeseci, odnosno do 10. rujna 2025., odobrenim će se novcem kupiti vozilo i oprema za skladište čime će se olakšati preuzimanje i podjela hrane korisnicima u potrebi.

- Oglas -
Potpisivanje ugovora
Foto: GDCK Koprivnica

“Koprivnički Crveni križ već godinama razvija sustav doniranja hrane i nastoji utjecati na njezino što manje bacanje. Proizvođače potičemo da doniraju viškove i robu pred istokom roka trajanja te sve te proizvode koristimo u našoj Pučkoj kuhinji ili dijelimo korisnicima Socijalne samoposluge u gradu i okolnih 11 općina. Kroz ‘Podravski lanac dobrote’ nabavit ćemo potrebnu infrastrukturnu opremu te nakon toga dokazati uspješnost projekta tako da u godinu dana prikupimo i podijelimo najmanje 10 tona hrane”, rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Koprivničkom društvu Crvenog križa odobren prvi Erasmus+ projekt

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti