Četvrtak, 19. rujna 2024.

VIDEO Predavčani osudili nasilje i sukob na tribini protiv Varteksa, suspendiran teren Dinama i njihov igrač

Nemile scene viđene su na kraju nedjeljne utakmice 4. kola Treće nogometne lige Sjever između Dinama i varaždinskog Varteksa u Predavcu (0:3). Podsjetimo, došlo je do velike tučnjave na tribini, bilo je i ozlijeđenih, a u svemu je sudjelovao i najratoborniji domaći igrač Jakov Filjić

- Oglas -

Kao što smo već izvijestili, nemile scene viđene su na kraju nedjeljne utakmice 4. kola Treće nogometne lige Sjever između Dinama i varaždinskog Varteksa u Predavcu (0:3).

Podsjetimo, došlo je do velike tučnjave na tribini, bilo je i ozlijeđenih, a u svemu je sudjelovao i najratoborniji domaći igrač Jakov Filjić.

VIDEO Nemile scene na kraju utakmice između Dinama i Varteksa u Predavcu

- Oglas -

Najprije su se o slučaju oglasili iz NK Varteksa na svojoj službenoj Facebook stranici. Njihov osvrt možete pročitati OVDJE.

VIDEO Varteks se oglasio nakon nemilih scena u Predavcu: ‘Očekujemo adekvatne kazne’

U utorak navečer priopćenjem su se oglasili i iz NK Dinama. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Dragi navijači, roditelji igrača, simpatizeri, članovi kluba NK Dinama Predavac, NK Varteksa i navijači, mediji, cjelokupna javnosti!

S velikim žaljenjem obraćamo vam se povodom nemilog događaja koji se dogodio tijekom utakmice između NK Dinama iz Predavca i NK Varteksa iz Varaždina u nedjelju, 8. rujna 2024. Svjedočili smo scenama nasilja i sukoba na tribinama, što je u potpunosti suprotno vrijednostima sporta koje kao klub pokušavamo gajiti.

- Oglas -

Pripremajući se za utakmicu poduzeli smo sve potrebite predradnje kako bi utakmica bila odigrana u skladu s propisima (nazočnost zaštitara s kojima klub ima ugovor, šest redara, dodatna obavijest policiji da je moguć dolazak većeg broja navijača).

Nažalost, nakon verbalne prepirke zaštitari i redari uz sve pokušaje nisu uspjeli spriječiti nemile scene na tribinama u kojima je uz nekoliko navijača oba kluba sudjelovao i naš igrač što najoštrije osuđujemo te je isti na sjednici upravnog odbora suspendiran, unatoč njegove isprike za reakciju, odnosno obrane brata u afektu. Napominjemo da je dio navijača obje ekipe mirno stajao tik ili nedaleko od nemilih događaja te nisu ni s kim bili u sukobu niti su bili u opasnosti od bilo koga što je vidljivo i sa službene snimke, kao i snimke predstavnika ili novinara koji prati NK Varteks i koja je puštena u javnost.

Još jednom isprika svima koji sudjeluju u sportu ili ga prate. Naša obveza je surađivati s nadležnim institucijama i u budućnosti spriječiti ovako nemile događaje kroz zabrane ulaska na sportske terene izgrednicima u sportu s bilo koje strane.

Pozivamo i molimo medije, kao i pojedince koji kroz društvene mreže potiču širenje mržnje, da se suzdrže od istog te jasno razgraniče vrijedne djelatnike u sportu od onih koji svojim ponašanjem i nasiljem rade štetu”, stoji u priopćenju NK Dinama iz Predavca.

Dodajmo i da je u srijedu u službenom glasniku HNS-ova središta sjever izašla informacija da je odlukom disciplinskog suca suspendirano igralište NK Dinama u Predavcu do okončanja postupka. Isto tako, suspendiran je i igrač Jozo Filjić. Zbog toga se traže dopunska očitovanja od Joze Filjića i Dražena Sudaša, povjernike za sigurnost na utakmici.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske o događaju, koliko smo upoznati, još uvijek nisu izvijestili javnost, no za pretpostaviti je da je istraga u tijeku…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti