Četvrtak, 19. rujna 2024.

Podravka Vegeta visokom pobjedom protiv Lokomotive stigla na korak do novog naslova

Podravka se sad okreće obvezama u Ligi prvakinja, u subotu slijedi gostovanje kod mađarskog Ferencvaroša u Erdu

- Oglas -

Derbi hrvatskog ženskog rukometnog prvenstva odigran je u srijedu u Koprivnici, Podravka Vegeta ugostila je Lokomotivu u utakmici 1. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Hrvatske prvakinje su jače nego prošle sezone, a doprvakinje su slabije, i to se vidjelo već u prvom poluvremenu kad su se Koprivničanke postupno odvajale na sve veću razliku.

S tri pogotka razlike povela je Podravka u 15. minuti, a na odmor je otišla s prednošću od 16:11.  U prvom poluvremenu istaknula je vratarka Lucija Bešen s osam obrana, dok su po četiri pogotka postigle Sara Šenvald i Josipa Mamić. Za asistencije je bila raspoložena Klara Birtić, namjestila je četiri gola.

- Oglas -

U nastavku je koprivnička ekipa iskoristila širinu igračkoga kadra, održavala visok ritam i na kraju ostvarila pobjedu od 39:23, najuvjerljiviju u posljednjih par sezona.

Bilo je lijepih poteza i golova, isto tako i obrana vratarki, a za koprivničku ekipu je na desnom krilu debitirala nova igračica Kala Kosovac, angažirana kao ispomoć Josipi Mamić zbog dugotrajne ozljede Nikoline Kragulj.

Malo je neobično da se već u 1. kolu igra utakmica koja praktički odlučuje o prvom mjestu, no takav je raspored. Podravka je ovim trijumfom stigla na korak do novog naslova te se sad okreće obvezama u Ligi prvakinja, u subotu slijedi gostovanje kod mađarskog Ferencvaroša u Erdu.

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 39:23 (16:11)
KOPRIVNICA – ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo’. Gledatelja 600. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek).
PODRAVKA VEGETA: Tucaković (2), Bešen (9); Vuković 1(1), K. Pandža 4, Popović, Birtić 2, Kosovac 1, Ćurić 2(1), Pletikosić 4(2), Brkić 3, Šenvald 7, Vuljak 2, Šimara 1, A. Pandža 1, Prkačin 4, Mamić 7(2).
TRENER: Ivica Obrvan.
LOKOMOTIVA: Zetović (3+2), Kraljević (2+1); Burić 1, Tupek, Malec 3, Fratnik 2, Cvitanović, Trunkova 6, Lukšić 3, Japundža 2(2), Babara, Stanić, Sedloska 3, Würth, Zrilić 1, Mehmedović 2.
TRENER: Vedran Krkač.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 9(6), Lokomotiva 2(2).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (Brkić 2+2, K. Pandža, Mamić), Lokomotiva 4 min. (Burić, Trunkova).

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti