Četvrtak, 19. rujna 2024.

Podravkin trener Obrvan uoči derbija s Lokomotivom: ‘Kvaliteta je na našoj strani, izraziti smo favoriti’

Dvije najbolje hrvatske ekipe sastaju se u Koprivnici u Bepovoj dvorani u srijedu s početkom u 19 sati

- Oglas -

Ne sjećamo se da se derbi Podravke Vegete i Lokomotive igrao tako rano, već u 1. kolu prvenstva, kao što je to slučaj ove sezone.

Dvije najbolje hrvatske ekipe sastaju se u Koprivnici u Bepovoj dvorani u srijedu s početkom u 19 sati.

– Ritam se zahuktava, još se nisu slegli dojmovi s prve utakmice Lige prvakinja, a već nam dolazi derbi hrvatskog prvenstva. Kvaliteta je u ovom trenutku na našoj strani, međutim, i u nekim ranijim sezonama je bilo tako, pa su se znali događati neki čudni rezultati i u Koprivnici. Nastojim s ova dva treninga što kvalitetnije pripremiti ekipu za taj derbi, ukazati na činjenicu da smo izraziti favoriti, ali nas uz pobjedu sigurno zanima i rezultat koji bi nas zadovoljio s obzirom na to da se igra dvokružno – rekao je Podravkin trener Ivica Obrvan na današnjoj konferenciji za novinare.

- Oglas -

Utakmica ima veliku važnost, mogla bi već u rujnu pasti odluka o prvaku u slučaju visoke pobjede podravkašica.

– Vjerujem da ćemo biti dovoljno spremni psihološki, jer je bilo i određenog pražnjenja na izuzetno teškoj i napornoj utakmici s Krimom u tjelesnom i psihičkom smislu. Pokušavamo igračicama skrenuti pažnju da je to derbi i da se nikoga ne može pobijediti ako nisi na 100 posto. Vjerujem da ćemo biti u dobrom izdanju, na tragu ove zadnje utakmice s Krimom – kaže Obrvan.

Iskusna vratarka Antonia Tucaković vjeruje u dobar ishod ogleda s Lokomotivom.

– Znamo svi da je ovo derbi, bez obzira na to u kakvom su ekipe sastavu. Smatram da je u ekipi jako dobra atmosfera, fokusirane smo na Lokomotivu i dat ćemo sve od sebe. Naravno da nam je prednost to što igramo na domaćem terenu i pred domaćom publikom, i nadamo se pozitivnom rezultatu, da puni samopouzdanja krenemo u nastavak sezone.

Josipa Mamić je dodala:

- Oglas -

– Možemo očekivati da će biti napeto, i mi i oni želimo bodove. Lokomotiva dolazi rasterećeno, mi kao favoriti moramo pokazati bolju igru i dokazati da smo bolji. Protiv Krima smo ispustili bodove za jedan gol, podrazumijeva se da Lokomotivu želimo pobijediti da nam bude lakše u prvenstvu, ali i da puni samopouzdanja krenemo na gostovanje kod Ferencvaroša – poručila je Josipa.

Standings provided by Sofascore
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti