Četvrtak, 19. rujna 2024.

Otvoreno je Rokovo 2024: povijest i elegancija na ulicama Virovitice

Manifestacija je započela defileom Gradske glazbe Virovitica i njihovih Mažoretkinja, a predvodili su ih grofica Barbara i grof Antun Pejačević

- Oglas -

Svečano otvorenje Rokova 2024. u Virovitici službeno je označilo početak ovogodišnjeg festivala s bogatim programom koji i ove godine organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice, uz podršku, Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i Hrvatske turističke zajednice.

Manifestacija je započela defileom Gradske glazbe Virovitica i njihovih Mažoretkinja, a predvodili su ih grofica Barbara i grof Antun Pejačević, u izvedbi Sande Risteska Koši i Gorana Košija. Povorka, u kojoj je bila i plesna svita, a koju su utjelovili članovi KUD-a Virovitica, prošla je kroz glavne gradske lokacije, od Dvorca i Palače Pejačević do crkve sv. Roka.

Tamo su gradonačelnik Ivica Kirin sa suprugom Sanjom te grofica i grof, položili vijenac kod spomenika sv. Roka gdje je župnik i gvardijan virovitičke župe fra Ivica Jagodić uz molitvu zazvao božji blagoslov kako bi cijelo ovo Rokovo bilo pod Božjim okriljem.

- Oglas -

Potom je defile nastavljen sve do virovitičke šetnice kod Gimnazije gdje je Virovitičane i njihove goste pozdravio grof Antun i grofica Barbara koji su im poželjeli dobrodošlicu i uživanje te pregršt zabave na 790. proslavi rođendana Virovitice.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović ovom je prilikom uputio lijepe želje svim stanovnicima, kao i brojnim gostima koji će ovih dana posjetiti Viroviticu, naglašavajući važnost očuvanja i promocije lokalne kulture i tradicije.

– Rokovo je jedna od najvažnijih manifestacija, ne samo u našoj županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj, koja već godinama predstavlja brend grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, a svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Čestitam organizatorima na izvanrednom trudu i uspjehu. Kao Virovitičani, s nestrpljenjem očekujemo Rokovo i ponosni smo što možemo zajedno proslaviti rođendan našeg grada – rekao je župan te dodao kako je ove godine Rokovo bolje nego ikada prije.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i službeno je otvorio Rokovo 2024. ističući pritom važnost ljudi koji stoje iza organizacije ovog događaja. Naglasio je koliko je truda, vremena i resursa uloženo kako bi se ostvario bogat program u kojem Virovitičani i posjetitelji mogu uživati.

– Niti jednog Rokova ne bi bilo da iza njega ne stoje ljudi. U organizaciju je uložena silna energija, od strane zaposlenika gradskih organizacija, ali posebnu zahvalnost upućujem našim članovima udruga koji su dali svoje slobodno vrijeme, često trošeći i vlastita sredstva, kako bismo danas mogli uživati u ovom bogatom programu. Svima njima velika hvala. Sve možemo napraviti i stvoriti, ali ljude ili imate ili nemate – a mi ih doista imamo – izjavio je gradonačelnik, te službeno otvorio Rokovo 2024.

- Oglas -

Svečano otvorenje nastavljeno je uz prigodni “Plemićki ples”, koji je oduševio posjetitelje i dodao dašak povijesne elegancije cijelom događaju. Nakon plesa, posjetitelji su uživali u promenadnom koncertu Gradske glazbe i Mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti