Četvrtak, 19. rujna 2024.

Lažnim ugovorima o povlaštenim štednjama naša ‘poduzetnica’ oštetila 10 osoba za 700.000 eura

50-godišnjakinja se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

- Oglas -

Međimurski su policajci na temelju zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava.

Naime, od travnja 2021. do svibnja 2024. 50-godišnjakinja se u svojstvu djelatnice, odnosno bivše djelatnice banke u Čakovcu, lažno predstavljala kao visokopozicionirana zaposlenica, a sve s ciljem da za sebe pribavi znatnu imovinsku korist.

“Tijekom spomenutog inkriminiranog razdoblja nudila je mogućnost ugovaranja povlaštenih štednji uz visoke kamatne stope, a kada su joj oštećeni povjerovali te joj predali novac, zadržala ga je za sebe. Također, kako bi oštećene uvjerila te ih potom držala u zabludi kako se doista radi o depozitu i oročenju novca u banci, sačinila je lažne ugovore o oročenom depozitu”, priopćila je Policijska uprava međimurska.

- Oglas -

Na opisani način, 50-godišnjakinja je oštetila ukupno 10 osoba s područja Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije za iznos nešto veći od 700.000 eura.

Protiv 50-godišnjakinje će se zbog počinjenja kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako stoji u policijskom priopćenju, 50-godišnjakinja se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Podsjetimo, ovo kriminalističko istraživanje nastavak je istraživanja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a o čemu smo pisali 11. lipnja.

Bankarice lažnim štednjama oštetile banku za gotovo dva milijuna eura!

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti