Četvrtak, 19. rujna 2024.

Virovitica nastavlja s ozelenjavanjem grada i sadnjom novih stabala

Provedbom ovog projekta Virovitica će dobiti zeleniju javnu infrastrukture čime će se pozitivno utjecati na klimatske promjene te smanjenje toplinskih otoka i proizvodnju ugljičnog dioksida

- Oglas -

Grad Virovitica nastavlja s ozelenjavanjem grada i sadnjom novih stabala. Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin ovih je dana potpisao Ugovor za o dodjeli bespovratnih sredstava za Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama užeg centra grada Virovitice, izvijestila je gradska uprava.

Projekt je odobren na Javnom pozivu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a prijavila ga je Razvojna agencija VTA.

– Naši građani mogu uskoro očekivati nove zelene površine, kao i uređenje užeg centra grada. U planu je sadnja preko 200 stabala, stotinjak grmova te dva zelena zida od sadnica živice – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

- Oglas -

Zona obuhvata uključuje izgradnju parka uz Spojnu cestu “Čarobna šuma”, sadnju drvoreda u Ulici Ljudevita Gaja, uređenje Trga dr. Franje Tuđmana te uređenje parka oko sata na Trgu kralja Tomislava i spoja dvaju trgova.

Provedbom ovog projekta Virovitica će dobiti zeleniju javnu infrastrukture čime će se pozitivno utjecati na klimatske promjene te smanjenje toplinskih otoka i proizvodnju ugljičnog dioksida.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.061.715,60 eura, dok je iznos sufinanciranja 1.003.010,20 eura.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti