Četvrtak, 19. rujna 2024.

Dajana Patafta otvorila Fizio centar OrthoNeuro u Koprivnici: ‘Moja je misija ljudima biti saveznik na putu oporavka’

Fizio centar OrthoNeuro na koprivničkom Trgu kralja Tomislava 2 poseban je po tome što se bavi drugačijim pristupom fizioterapiji, a riječ je o ortokonceptu

- Oglas -

Koprivnica je bogatija za novu poduzetničku priču, a za nju je zaslužna mlada zdravstvena menadžerica bacc.physioth. Dajana Patafta, zastupnica klinike Reha – Zentrum Hess u Hrvatskoj.

Fizio centar OrthoNeuro na koprivničkom Trgu kralja Tomislava 2 naziv je njezina obrta i poseban je po tome što se bavi drugačijim pristupom fizioterapiji, a riječ je o ortokonceptu.

– Ortokoncept je spoj manualne terapije, kiropraktike i sektoralne osteopatije. On je važan jer promatra čovjeka kao funkcionalnu i međusobno povezanu cjelinu pa se on ne liječi samo tamo ‘gdje boli’, nego na svim mjestima koja mogu biti povezana s mjestom boli. Na svaki funkcionalni poremećaj tijelo reagira u cjelini, a ne samo u području gdje se pojavi bol – pojasnila nam je Dajana, koja se nedavno s obitelji odlučila vratiti u Hrvatsku nakon 10-ak godina života u inozemstvu, gdje je radila u rehabilitacijskoj klinici za ortopediju i neurologiju.

- Oglas -

Kako otkriva, odlučila je započeti novi profesionalni put, zadržavajući poslovne i privatne veze s Njemačkom. Fizio centar OrthoNeuro je, kako kaže, otvorila jer je vidjela da u Koprivnici nedostaje individualan i holistički pristup fizioterapiji u području ortopedije i neurologije.

Iza nje je iznimno bogato poslovno iskustvo, punih 14 godina, od čega je 10 godina provela u renomiranoj rehabilitacijskoj klinici za ortopediju i neurologiju u Njemačkoj. Ima više od 20 završenih edukacija, a među najvrjednijim edukacijama koje je pohađala bile su edukacije iz osteopatije u školi Dr. Brilsa. Dr. Brils, začetnik inomt škole, bio je dio liječničkog tima najboljeg tenisača svih vremena Novaka Đokovića.

Ima i više od 10.000 odrađenih terapija i 5000 zadovoljnih klijenata.

Iako je bila zadovoljna poslom u Njemačkoj, govori, osjetila je da treba promjenu i da je vrijeme za osobni rast. U tim danima donijela je odluku o povratku u Hrvatsku i pokretanju vlastitog posla.

– U Fizio centru OrthoNeuro nudimo usluge manualne terapije, bobath terapije za neurološke pacijente i djecu od sedam godina i starije, cupping terapije, medical flossing, individualne treninge, sportske i relax masaže. Posebno želim pomoći djeci koja si ne mogu priuštiti potrebne terapije. Smatram da je važno doprinijeti zajednici i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija – istaknula je Dajana.

- Oglas -

Dodala je kako je iznimno ponosna i na suradnju između klinike Hess, čija je zastupnica za Hrvatsku, i Sveučilišta Sjever.

– Ova suradnja omogućuje studentima fizioterapije da odrade staž u renomiranim klinikama. Ponosna sam i na suradnje s Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru, gdje sam sama završila bachelor studij i zavoljela fizioterapiju, te s Veleučilištem Ivanić Grad, koje jedino u Europi nudi smjer robotike – kaže Dajana.

Vratili smo se još malo na novootvoreni obrt. Zanimalo nas je koja je zapravo njezina misija u toj priči.

– Moja je misija ljudima biti saveznik na putu oporavka i pomoći im da opet žive bez bolova – zaključila je Dajana Patafta.

Više o uslugama u koprivničkom Fizio centru OrthoNeuro možete saznati na njihovoj internetskoj i Facebook stranici.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti