Četvrtak, 19. rujna 2024.

Varaždinska županija po prvi puta sufinancira doktorske studije

Maksimalan iznos potpore tijekom trajanja doktorskog studija iznosi 1.500 eura

- Oglas -

Varaždinska županija je krajem svibnja ove godine raspisala Natječaj za dodjelu potpora za doktorski studij za akademsku godinu 2023./24., a na prijedlog Povjerenstva za dodjelu potpora za doktorski studij početkom kolovoza donesena je i Odluka o dodjeli samih potpora.

Tako će ukupno 12 polaznika doktorskih studija koji svoje školovanje nastavljaju na hrvatskim sveučilištima primiti potpore, a one se dodjeljuju kao jednokratne financijske pomoći za sufinanciranje dijela troškova doktorskog studija u ovoj akademskoj godini.

Maksimalan iznos potpore tijekom trajanja doktorskog studija iznosi 1.500 eura, a dvanaest polaznika doktorskih studija svoje znanje nadograđuje na područjima od informacijskih znanosti, molekularnih bioznanosti, medija i komunikacija, kineziologije te cjeloživotnog obrazovanja.

- Oglas -

Potrebno je napomenuti kako potpore obuhvaćaju troškove školarine, troškove znanstveno-istraživačkih aktivnosti u okviru doktorskog studija, troškove objave znanstvenih radova u međunarodno indeksiranim publikacijama referentnim za određeno znanstveno/umjetničko područje te za troškove obrane doktorskog rada.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti