Četvrtak, 19. rujna 2024.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Virovitici odana počast poginulima za Domovinu

Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i ujedno jedan od simbola Domovinskog rata

- Oglas -

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 29. obljetnice Oluje, na Gradskom groblju u Virovitici kod Spomen obilježja, odana je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, odala su brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici Virovitičko-podravske županije na čelu sa zamjenicima župana Marijom Klementom i Igorom Pavkovićem, predsjednikom Županijske skupštine Dinkom Begovićem. Osim njih, počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i predstavnici Grada Virovitice, gradonačelnik Ivica Kirin, sa zamjenicom gradonačelnika Vlastom Honjek Golinac i predsjednicom Gradskog vijeća Ivančicom Fett-Škvarić. Počast je odao i saborski zastupnik Mato Vukušić, predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva zdravstva, te Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Policijske uprave virovitičko-podravske. Riječi molitve uputio je gvardijan Župe sv. Roka u Virovitici, fra Ivica Jagodić.

Današnji dan je sjećanje na vojno-redarstvenu akciju Oluja u kojoj su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija. Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i ujedno jedan od simbola Domovinskog rata. Uz Bljesak, Oluja je ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

- Oglas -

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti