Četvrtak, 19. rujna 2024.

U općini Kloštar Podravski gradit će se POS stanovi, u tijeku je prikupljanje zahtjeva zainteresiranih

Pravo na kupnju stana iz programa POS-a na području općine Kloštar Podravski imaju građani – državljani Republike Hrvatske. Prvenstvo na kupnju stana, neovisno od načina plaćanja, imaju zaštićeni najmoprimci koji koriste stan u vlasništvu fizičkih osoba i podnositelji zahtjeva koji prvi put stječu stan u vlasništvo za potrebe svog stanovanja

- Oglas -

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) na području općine Kloštar Podravski radi utvrđivanja liste prvenstva.

Planirana građevina mješovite namjene prema programu POS-a izgradit će se u
Budančevici, na adresi Budrovačka ulica bb, na građevnoj čestici označenoj kao k.č.br.684/4, k.o., koja je u vlasništvu Općine Kloštar Podravski.

Pravo na kupnju stana iz programa POS-a na području općine Kloštar Podravski imaju građani – državljani Republike Hrvatske. Prvenstvo na kupnju stana, neovisno od načina plaćanja, imaju zaštićeni najmoprimci koji koriste stan u vlasništvu fizičkih osoba i podnositelji zahtjeva koji prvi put stječu stan u vlasništvo za potrebe svog stanovanja.

- Oglas -

Lista prvenstva za kupnju stana iz programa POS-a utvrđuje se na osnovi sljedećih mjerila:

1. uvjeti stanovanja,
2. stambeni status,
3. vrijeme prebivanja na području općine Kloštar Podravski za podnositelja zahtjeva,
4. broj članova obiteljskog domaćinstva podnositelja zahtjeva,
5. životna dob podnositelja zahtjeva,
6. stručna sprema podnositelja zahtjeva,
7. djeca predškolske dobi i djeca na školovanju,
8. invaliditet ili tjelesno oštećenje podnositelja zahtjeva i/ili člana njegova obiteljskog domaćinstva,
9. sudjelovanje u Domovinskom ratu,
10. status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata za podnositelja zahtjeva,
11. status člana obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja za podnositelja zahtjeva.

Zahtjev za kupnju stana podnosi se na posebnom obrascu, koji se kao i pripadajuće izjave preuzima neposredno u općinskoj upravi Općine Kloštar Podravski, Kralja Tomislava 2, radnim danom od 7 do 13 sati ili na službenoj internetskoj stranici Općine Kloštar Podravski – OVDJE.

Zahtjev za kupnju stana dostavlja se u zatvorenoj omotnici s imenom i prezimenom podnositelja neposredno u pisarnicu ili putem pošte na adresu: Općina Kloštar Podravski, Kralja Tomislava 2, 48362 Kloštar Podravski s naznakom: “Zahtjev za kupnju stana po Programu POS” zaključno do 2. listopada 2024. godine.

Podnositelji zahtjeva dodatne informacije mogu dobiti u jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kloštar Podravski ili na telefon 048/816-066 svaki radni dan od 7 do 13 sati. Zahtjevi podneseni izvan roka neće se razmatrati.

- Oglas -

Više informacija o svemu, kao i potrebnu dokumentaciju, možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti