Četvrtak, 19. rujna 2024.

Tomislav Kolec, Mario Kovač, Pavo Tutenov, Mato Bubaš i Jurica Culej voze biciklistički maraton od Voćina do Knina

Ovaj biciklistički maraton pod nazivom "Oluja od Voćina do Knina" vozi se u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja

- Oglas -

Na put dug 450 kilometara od Voćina do Knina u petak je krenula hrabra i odvažna peteročlana ekspedicija članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci). U njoj su Tomislav Kolec, Mario Kovač, Pavo Tutenov, Mato Bubaš i Jurica Culej (vozi samo prvu etapu) te “logističari” Ozren Rastija i Željko Straka.

Ovaj biciklistički maraton pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina” vozi se u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, a u organizaciji Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Maraton je startao iz Voćina, a u Virovitici, kod spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu, maratonce su dočekali zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Ivančica Fett-Škvarić, zamjenik načelnika Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Nenad Križić i brojni predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz cijele Virovitičko-podravske županije. Riječ molitve uputio je Ozren Bizek, policijski kapelan.

- Oglas -

Svi oni zajedno su zapalili lampione ispred spomen obilježja, nakon čega su biciklistički maratonci nastavili put prema Kninu.

Biciklisti će u tri dana u tri etape izvoziti 450 kilometara. Prva etapa duga 180 kilometara je Voćin – Petrinja, druga etapa duga 150 je Petrinja – Korenica i treća, zadnja etapa duga 120 kilometara je Korenica – Knin. Biciklisti u Knin stižu u nedjelju 4. kolovoza, priopćili su iz Virovitičko-podravske županije.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti