Četvrtak, 19. rujna 2024.

‘Kad prijatelje imamo, nismo nikad sami, oni su naše svjetlo u tami’

Prave i iskrene prijatelje nije lako pronaći, stoga iskoristite današnji dan kako biste im pokazali koliko vam znače te im zahvalili za njihovu potporu i društvo

- Oglas -

Danas, 30. srpnja, obilježavamo Međunarodni dan prijateljstva koji je uspostavila Opća skupština Ujedinjenih naroda 2011. godine s idejom da prijateljstvo među zemljama, ljudima i kulturama može stvoriti uvjete za mir i graditi mostove među zajednicama.

Prijateljski odnosi jedni su od najvažnijih koje steknemo tijekom života, a pružaju nam brojne psihološke dobrobiti poput doživljavanja ugodnih emocija, zajedničkog provođenje vremena u različitim aktivnostima, dijeljenja misli i osjećaja te dobivanja podrške.

Prijatelji su važan izvor pozitivne socijalizacije tijekom života, a učinci prijateljskih odnosa na našu dobrobit proizlaze iz socijalne podrške koja smanjuje psihološki utjecaj izloženosti stresu tijekom čitavog životnog vijeka.

- Oglas -

Prave i iskrene prijatelje nije lako pronaći, stoga iskoristite današnji dan kako biste im pokazali koliko vam znače te im zahvalili za njihovu potporu i društvo, piše Zip.

A ovako prijateljstvo vidi jedan dragi mladić iz Koprivnice, Ivan Vuk. Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

“Dragi prijatelji, lijep vam pozdrav i sretan vam Svjetski dan prijateljstva. Prijatelji nam dođu kao dar s neba i uvijek su tu kada najviše nam treba. Kad prijatelje imamo, nismo nikad sami, oni su naše svjetlo u tami. Prijatelj je zaštita, podrška i zraka sunca u životu, a njegova se vrijednost najviše vidi u nevolji kada treba ohrabriti svog prijatelja. Nije lako prijatelje steći, ali teško ih je i zadržati, no tko barem jednoga ima, mnogo je u životu dobio. Više vrijedi jedno pravo prijateljstvo od svega bogatstva ovoga svijeta. Upravo zato budimo zahvalni na svakom prijatelju kojeg nam Bog daje da nas usmjeri na putu i da budemo sretni. Ne propustimo danas prijateljima reći koliko nam znače, pogotovo kada nam pruže osmijeh i čuvajmo svako prijateljstvo koje smo stekli. Svako dobro do nove objave i živjelo prijateljstvo koje slavimo”.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti