Četvrtak, 19. rujna 2024.

Čak četiri projekta Virovitičko-podravske županije u finalu izbora za ‘Najbolji europski projekt’

Ove godine je u finale izbora ušao 61 projekt iz cijele Hrvatske, što je rekord u broju prijava i projekata u finalu otkad postoji natječaj

- Oglas -

U ovogodišnje finale izbora za ‘Najbolji europski projekt’, koji se provodi u organizaciji Jutarnjeg lista, Hrvatske zajednice županija i portala župan.hr, plasman su ostvarila i četiri projekta s područja Virovitičko-podravske županije.

U kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama je projekt “Potrubi za knjigu”, u kategoriji “Doprinos poduzetništvu” su sustavi navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza i Novi Gradac – Detkovac.

U kategoriji “Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici” za titulu najboljeg, pak, borit će se projekt Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje Virovitičko-podravske županije.

- Oglas -

Ove godine je u finale izbora ušao 61 projekt iz cijele Hrvatske, što je rekord u broju prijava i projekata u finalu otkad postoji natječaj.

U dosadašnjoj povijesti ovih izbora Virovitičko-podravska županija je dvaput trijumfirala. Projekt “Budi STEMpatičan” bio je najbolji 2020., a 2022. godine,tituliran najboljim je Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, istaknuli su iz županijske uprave.

Županije, županijske razvojne agencije, ustanove i trgovačka društva čiji su osnivači županije, prijavili su svoje projekte provedene unazad dvije godine u četiri kategorije: Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos poduzetništvu, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici te Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama.

Zaprimljeno je ukupno 66 prijava, a 61 projekt je zaslužio mjesto u finalu.

Osim nagrađivanja projekata u navedenim kategorijama, prvo, drugo i treće mjesto najboljim projektima dodijelit će i publika. Glasanje čitatelja Jutarnjeg lista bit će organizirano u rujnu, a kako biste mogli dati glas svojim favoritima, svaki finalni projekt bit će predstavljen publici na mrežnim stranicama Jutarnjeg lista, Hrvatske zajednice županija i portalu Župan.hr.

- Oglas -

Koji projekti će odnijeti nagrade u svim kategorijama saznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrada početkom listopada.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti