Subota, 5. listopada 2024.

FOTO-VIDEO Krenuo peti po redu rafting Hrvatskom Amazonom

Prema programu, raftingaši, koji rijekom plove pod budnim okom HGSS-ovaca, imaju nekoliko stajališta na putu, od otoka Dravazona do dravskog spruda Komatnica gdje će se moći okrijepiti, ali i okupati

- Oglas -

Brojni građani, rekreativci i drugi zainteresirani odazvali su se na peti po redu rafting Hrvatskom Amazonom – Drava 2024. Na legradskoj Halasz Csardi, mjestu gdje se nalazi ušće rijeke Mure u Dravu, danas, u subotu u 11 sati svi su okupljeni u čamcima krenuli nizvodno rijekom Dravom.

Sudionici raftinga Hrvatskom Amazonom
Foto: Krešo Puklavec

Prema programu, raftingaši, koji rijekom plove pod budnim okom HGSS-ovaca, imaju nekoliko stajališta na putu, od otoka Dravazona do dravskog spruda Komatnica gdje će se moći okrijepiti, ali i okupati.

U poslijepodnevnim satima očekuje se dolazak do Ješkova, gdje ih čeka ručak uz tamburaše. Predvečer im je organiziran put natrag autobusima u Legrad. Dio je to dvodnevnog programa raftinga, koji se nastavlja i sutra, na Ješkovu.

- Oglas -
Sudionici raftinga Hrvatskom Amazonom
Foto: Krešo Puklavec

– Od ove godine novost je da nam se priključila Turistička zajednica područja Središnje Podravine, a sutrašnji dio nam pokriva Turistička zajednica Dravski peski. Dok smo mi organizatori, bez HGSS-a na vodu ne idemo, a u čamcima stoje i skiperi – rekla je Kristina Sočev ispred Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, istaknuvši kako je sigurnost ipak na prvom mjestu.

Sudionici raftinga Hrvatskom Amazonom
Foto: Krešo Puklavec

Sudionici su dobili i upute kako se ponašati tijekom plovidbe, uz pojašnjenje na kojim dijelovima se isključivo smije kupati.

Ispred Javne ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije okupljenima se obratila Željka Kolar.

– Ovo područje nije samo prepoznato na lokalnoj razini kao prirodno vrijedno područje, već i na europskoj, međunarodnoj razini. Ovo je zaštićeni dio parka Mura-Drava, koji se proteže na pet županija. To je područje koje je važno zbog svoje biološke raznolikosti, evo na svom ćete putu danas vidjeti zaštićene ptice bregunice – istaknula je Kolar.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić pozdravio je sve okupljene prigodnim riječima.

- Oglas -

– Ovo je najljepši dio Drave, mi koji ovdje živimo, a sigurno da i mi uživamo u njemu, pa se nadam da ćete i vi uživati koji ste nas došli posjetiti i nadam se da ćete nas još godinama posjećivati – rekao je Sabolić, najavivši i tradicionalni prelazak preko rijeke Drave u susjedno mađarsko selo Őrtilos krajem mjeseca.

Sudionici raftinga Hrvatskom Amazonom
Foto: Krešo Puklavec

Rafting organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Rafting klubom Koprivnica, Općinom Legrad, Turističkom zajednicom područja Središnje Podravine, TZ Dravski peski.

FOTO-VIDEO: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti