Subota, 5. listopada 2024.

Na jezeru Drnić otvoreno memorijalno ribolovno natjecanje ‘Kolar – Juriša’

Program će se nastaviti sutra u Domu "Mladen Markač" u Đurđevcu gdje će biti održano proglašenje pobjednika te uručivanje nagrada, zahvalnica i priznanja

- Oglas -

Na jezeru Drnić u Općini Novo Virje u petak je svečano otvoreno memorijalno ribolovno natjecanje „Kolar – Juriša“ u spomen na hrvatske branitelje Ivicu Kolara i Peru Jurišu koji su smrtno stradali u četničkoj zasjedi kod mjesta Ljubovo na dan 6. srpnja 1991. godine.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Đurđevcu gdje su se branitelji prisjetili svojih poginulih suboraca, a potom je na jezeru Drnić održano ribolovno natjecanje “Sjećanje o stradanju hrvatskih vitezova Ivice Kolara i Pere Juriše”.

Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, u ime ministra branitelja Tome Medveda izaslanica Tatjana Mihaldinec te načelnik Općine Novo Virje Mirko Remetović.

- Oglas -

Prigodnim govorima su se obratili dopredsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH Dražen Šemovčan, izaslanica ministra Mihaldinec i zamjenik župana Ljubić koji su istaknuli važnost očuvanja sjećanja na poginule heroje Domovinskog rata i vrijednosti koje su omogućile današnju samostalnu, slobodnu i europsku državu.

Program će se nastaviti sutra u Domu “Mladen Markač” u Đurđevcu gdje će biti održano proglašenje pobjednika te uručivanje nagrada, zahvalnica i priznanja.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti