Subota, 5. listopada 2024.

Općina Križ osigurala 120.000 eura za poboljšanje standarda i uvjeta rada u Osnovnoj školi Milke Trnine

Općina Križ i ove godine izdvaja znatna sredstva za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje

- Oglas -

Ovih su dana krenule pripreme za novu školsku godinu izdvajanjem za obrazovne materijale i novi kotao za Osnovnu školu Milke Trnine Križ.

Općina Križ i ove godine izdvaja znatna sredstva za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, odnosno za nabavu obrazovnih materijala, sufinanciranje produženog boravka, škole plivanja, sufinanciranje rada školske sportske dvorane i općenito poboljšanje standarda školstva u Općini Križ.

Preko 14.000 eura izdvojit će se za obrazovni materijal za učenika Osnovne škole Milke Trnine Križ za školsku godinu 2024./2025. i to: likovne mape (za učenike od prvog do osmog razreda), geografske atlase (za učenike petih razreda), radne bilježnice za izborne predmete (vjeronauk od prvog do osmog razreda; njemački od četvrtog do osmog razreda i informatika od prvog do četvrtog te od sedmog do osmog razreda) te materijal za glazbenu kulturu (za učenike od prvog od trećeg razreda).

- Oglas -

Također, nedavno je Osnovnoj školi Milke Trnine Križ odobrena donacija Općine Križ, odnosno izdvajanje novčanih sredstava u iznosu od 6.280 eura za financiranje nabave kuhinjske gastro opreme, plinskog kotla od 150 l za potrebe školske kuhinje.

Program produženog boravka u Osnovnoj školi Milke Trnine šira je javna potreba u osnovnom školstvu koju sufinancira Općina Križ, a organizira Osnovna škola. Predstavlja organizirani boravak djece u školi, nakon redovite, obvezne nastave i školskih aktivnosti. Općinsko vijeće Općine Križ za svaku kalendarsku godinu, nakon donošenja Proračuna Općine Križ, odobrava izdvajanje novčanih sredstava za sufinanciranje Programa produženog boravka u Osnovnoj školi budući da Općina Križ financira troškove plaće i drugih materijalnih prava učitelja koji provodi Program, a sukladno mogućnostima Proračuna Općine Križ može snositi i troškove opremanja i nabave materijala potrebnog za provedbu Programa.

I ove godine Općina Križ će sufinancirati udžbenike za učenike 1. razrada Opće gimnazije u Križu, područne lokacije Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad. S ciljem privlačenja što većeg broja učenika u krišku Gimnaziju Općina je financirala i prijevoz autobusa na dane otvorenih vrata održanih u Srednjoj školi Ivan Švear Ivanić-Grad, u Križu i Ivanić-Gradu.

Ne smije se zaboraviti i izdvajanje iz Proračuna Općine Križ za preko dvadeset stipendija za učenike i studente te izdvajanje za financiranje prijevoza studenata.

Sve zajedno, u školskoj godini 2024./2025. planira se izdvojiti oko 130.000 eura za poboljšanje standarda i uvjeta rada u Osnovnoj školi Milke Trnine Križ te Gimnaziji Križ, odnosno pomoć roditeljima u obrazovanju djece Općine Križ.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti