Restoran Štagelj iz Koprivnice prije nekih mjesec dana u svoju ponudu uvrstio je premium steakove što je bio i povod našeg dolaska. Probali smo tri njihova steaka.
Priču smo otvorili s fantastičnim telećim Entrecote steakom bez kostiju. Radi se o odabranoj Txogitxu španjolskoj teletini staroj do devet mjeseci. S obzirom na to da se radilo o telećom steaku, sočnost je bila na visokoj razini, a meso je imalo specifičan mliječni okus.
Black Angus Picanha prava senzacija okusa
Nakon toga red je došao na Black Angus Picanha steak, odličan primjerak australskog odreska, izrazito sočan komad mesa s visokim udjelom masnoće, a okusom nešto intenzivnije nego prethodni steak. Kao prilog posluženi su hrskavi krumpirići koji su dodatno bili aromatizirani začinima. Iako je meso bilo jačeg okusa, ovakav stil će se više dopasti klasičnim ljubiteljima odležanog mesa.
Sirloin steak ozbiljna priča za prave mesne sladokusce
Treći komad mesa u Hrvatskoj nije toliko uobičajen, ali će svaki pravi ljubitelj mesa zasigurno cijeniti ovu priču. Dobili smo sirloin steak iliti ramstek bez kostiju, Txogitxu selekcija centralna Europa. Radi se o govedu starosti 10 – 20 godina, meso je specifičnog okusa, a najviše su dominirale arome na orašaste plodove. Intenzivni okusi mesa, lijepa sočnost i idealno začinjen steak zadovoljit će i one najzahtjevnije mesoljupce.
Ako bismo trebali istaknuti naše favorite, tada bi najviše ocjene dali Entrecote steaku. Nas osobno je najviše oduševio, prije svega jer po restoranima ne možete često odabrati takav komad mesa, dok su sami okusi i tekstura odreska bili fantastični. Što se tiče klasike, naš izbor je Black Angus Picanha, pravi primjer odličnog sočnog steaka na koji teško da ćete ostati ravnodušni.
Za desert dry aged burger
Kao veliki ljubitelji burgera za kraj smo probali i dry aged burger. Od sastojaka u burger ide odležano meso, BBQ umak, hrskava iceberg salata, slatko-kiseli ukiseljeni krastavci te topljeni sir. Kao prilog su isto posluženi odlični aromatizirani hrskavi krumpirići. Pecivo je bilo svježe, mekano i prozračno, dok samo burger meso je bilo fantastično. Jak i dominantan okus odležane burger pljeskavice uz fino balansirane umake i topljeni sir pun pogodak.
Ako ste ljubitelji klasičnih burgera gdje je fokus najviše na mesu, tada vas dry aged zasigurno neće razočarati!