Subota, 5. listopada 2024.

Spremni su temelji za vrtić u Herešinu, uskoro kreću radovi i na Bajeru

Sveukupno će vrtići imati kapacitet za oko 320 djece, tri skupine u Herešinu i čak 14 skupina na Bajeru

- Oglas -

Grad Koprivnica nastavlja s projektom izgradnje novog dječjeg vrtića u Herešinu. Spremni su temelji, otvorenje se očekuje na jesen.

Lokaciju su obišli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

U Gradu kroz mjesec dana očekuju i skori početak radova za vrtić na Bajeru u Koprivnici, za kojeg je ovih dana izdana građevinska dozvola.

- Oglas -

Sveukupno će vrtići imati kapacitet za oko 320 djece, tri skupine u Herešinu i čak 14 skupina na Bajeru.

U tom koprivničkom kvartu gradi se i nova ulica A. Heinricha koja otvara i brojna nova privatna i gradska gradilišta za obiteljske kuće.

”U posljednkih 4 godine plaće i materijalna prava u vrtiću digli smo 4 puta, više od 45%, a do kraja godine planiramo i novo povećanje. Do sad smo otvorili 5 novih skupina (PŠ Vinica preuređena cijela u vrtić s 4 skupine i izgrađen novi vrtić s 3 skupine u Starigradu). Projektiramo i dogradnju vrtića u COOR Podravsko sunce, malo preuređujemo DV na Lenišću te smo podigli ekonomsku cijenu vrtića i sufinanciranja iz proračuna i za gradski vrtić i za privatne i vjerske te obrte dadilja. E da, konačno promijenili i proceduru za ostvarivanje tog prava pa ne trebate više podnositi zamolbe s dokumentacijom u gradsku upravu nego vam se kroz ugovor s vrtićem pravo na 50 % umanjenje za 2. dijete i 100 % umanjenje za 3. i svako sljedeće dijete odmah prizna. I podignuta je pomoć za opremu novorođenčadi s 300 na 500 eura. I to je to za ovo polugodište😊”, objavila je zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž na Facebooku.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti