Četvrtak, 24. listopada 2024.

Policajci kraj Đurđevca zaustavili kombi pun migranata

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku

- Oglas -

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija zaustavili su kombi pun migranata.

Dogodilo se to u srijedu prijepodne na širem đurđevačkom području, kad su policajci zaustavili kombi vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji poljski državljanin, a u vozilu je prevozio strane državljane koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

”Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim i utvrdili da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta”, priopćila je policija.

- Oglas -

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. Također, protiv osumnjičenika je podnesen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti