Subota, 5. listopada 2024.

FOTO-VIDEO Održana svečana sjednica Općinskog vijeća u Đelekovcu, Mladen Levak proglašen počasnim građaninom

Dobitnici zahvalnica su Zdravko Vuljak, Mladen Međimorec, Damir Dombaj, a priznanje je dobila Ivana Janeković. Počasnim građaninom proglašen je Mladen Levak, dugogodišnji radijski novinar i urednik, osnivač nekoliko kulturnih časopisa kao i Udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma VÊNDI

- Oglas -

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Đelekovec, ujedno središnje događanje povodom proslave Dana Općine, danas, u petak, održana je u prostorima društvenog doma u Imbriovcu, a na koju su stigli brojni uvaženi gosti, kao i sami mještani.

Prva na pozornicu stala je Ivana Serdarušić, predsjednica Općinskog vijeća, koja se osvrnula na proteklu godinu u općinskom životu, ali i samog Općinskog vijeća.

– Naš fokus su, kao i ranijih godina, mladi i mlade obitelji kojima nastojimo kroz razne potpore olakšati životne početke. Izgradnja novog vrtića je pri kraju, u tijeku je modernizacija i obnova prometne i komunalne infrastrukture. Također, nastavljamo s poticajima za naše obrtnike i poduzetnike. Osim toga, mislimo i na naše starije i nemoćne sumještane kroz financiranje raznih projekata pomoći u kući – istaknula je Ivana Serdarušić.

- Oglas -
Ivana Serdarušić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Đelekovec
Ivana Serdarušić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Đelekovec // Foto: Krešo Puklavec

Nakon nje je pred sve okupljene stala načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, koja je nabrojila neke od najvažnijih projekata, kao i planove za iduće razdoblje.

– Ne volim isticati negativne stvari i izazove koji su nas dočekali na početku mandata, ali volim naglasiti kako smo unatoč njima puno toga postigli. Vidite i sami kada dođete u Đelekovec koliko se ovdje zadnjih godina radi i gradi, trenutačno smo pri kraju dva najveća projekta u povijesti općine, jedan od njih je sada već ‘zloglasna’ aglomeracija, koja nam pomalo svima ide na živce. Ali, kada ona napokon bude dovršena, dobit ćemo jedan novi i unaprijeđeni standard komunalnog gospodarstva – navela je u svom govoru Lara Samošćanec, usput najavivši skorašnju sanaciju prometnica, kao i dovršetak izgradnje zgrade budućeg dječjeg vrtića do kraja ljeta.

Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec
Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec // Foto: Krešo Puklavec

U ime svih načelnika obratio se načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, koji je istaknuo kako se u dvije godine mandata napravilo puno u Đelekovcu i Imbriovcu, što je vidljivo i van granica ove male podravske općine.

– U tom kratkom vremenskom periodu uloženo je mnogo pozitivne energije, mnogo strasti u ono što se radi i gradi i zato su rezultati tu. Oni su jasno vidljivi. Danas svjedočimo jednoj naprednijoj Općini, a što je najvažnije od svega, ljudima dostupniju Općinu Đelekovec – rekao je u svom govoru Derdić.

Načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić
Načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić // Foto: Krešo Puklavec

Župan Darko Koren primijetio je kako su mladi načelnici u svom kratkom radnom vijeku na tim pozicijama stekli velika iskustva, budući da, sudeći po ostvarenjima, općine na čijem su čelu spadaju u grupu razvijenijih sredina bez obzira koliko one na prvi pogled bile male.

- Oglas -

– Primjer je upravo ova ‘zloglasna’ aglomeracija, koja se na jedan simpatičan način koristi u svakodnevnom izričaju, doduše na baš s pridjevom zloglasan, ali radi se o projektu koji je iznimno važan za prostor ove županije, a kakvi se provode u cijeloj Hrvatskoj u svim županijama – zaključio je Koren.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren
Koprivničko-križevački župan Darko Koren // Foto: Krešo Puklavec

Saborski zastupnik Tomislav Golubić primijetio je kako su na sjednici tri od četiri saborskih zastupnika iz Koprivničko-križevačke županije te da mu je žao što nema i četvrtog.

– Ovo što radi Lara u Đelekovcu je nešto što treba pohvaliti i što treba podržati. Nešto čemu trebaju težiti sve općine, a to je da u jednoj maloj općini jedna cura od 20 i nešto godina preuzima mjesto načelnice. Treba zaista imati strasti, treba imati viziju, ali to je ipak ta mladost i ambicija i želja da se napravi nešto za sredinu u kojoj se živi – rekao je Golubić.

Saborski zastupnik Tomislav Golubić
Saborski zastupnik Tomislav Golubić // Foto: Krešo Puklavec

Mlade političke snage pohvalio je i saborski zastupnik Željko Lacković.

– Ovo je ipak područje spremno za nove političke snage koje će jednog dana predstavljati, ne samo svoje općine, već i neke veće ciljeve za ovaj naš kraj. Otkrio bih i svoju viziju razvoja ove naše prelijepe Podravine koja plodnom zemljom i vrijednim ljudima nikad nije bila gladna, a u budućnosti bi trebala ipak biti jedan korak ispred onoga što danas imamo – rekao je Lacković.

Saborski zastupnik Željko Lacković
Saborski zastupnik Željko Lacković // Foto: Krešo Puklavec

Na kraju se svima obratio i gradonačelnik Koprivnice, također saborski zastupnik Mišel Jakšić.

– Kada pričamo o Općini Đelekovec, tada pričamo o općini koja ima bogatu i dugu povijest, koja je iznijedrila stvarno neke od velikana, ne samo naše županije, već i Hrvatske, od Mihovila Pavleka Miškine do Paje Kanižaja i da ne nabrajam dalje. Sve ono što danas imate i čime se danas dičite i što danas radite i koliko dajete od sebe truda i srca da idete naprijed – zaključio je Jakšić, nadodavši kako bez jakih općina nema ni jakih gradova, kao ni županija.

Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić
Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić // Foto: Krešo Puklavec

Na kraju su dodijeljena javna priznanja, odnosno zahvalnice zaslužnim mještanima. Dobitnici zahvalnica su Zdravko Vuljak, Mladen Međimorec, Damir Dombaj, a priznanje je dobila Ivana Janeković. Počasnim građaninom proglašen je Mladen Levak, dugogodišnji radijski novinar i urednik, osnivač nekoliko kulturnih časopisa kao i Udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma VÊNDI.

S kojom recitacijom i plesnom točkom predstavili su se učenici Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec i Područne škole Imbriovec, a pjesmu Jembrovec koju je napisao Mladen Levak izveli su Rajnard Hraščanec, Stjepan Žagač i Nikola Milosavljević.

Program proslave Dana Općine nastavlja se u subotu ujutro kada počinje biciklijada u suradnji s općinama Drnje i Peteranec.

Foto i video: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti