Petak, 18. listopada 2024.

FOTO-VIDEO Više od 150 trkača natjecalo se na jedinstvenoj utrci ‘Bednja – najduža hrvatska rijeka 2024’

Utrka se odvijala uz rijeku Bednju u Malom Bukovcu u organizaciji udruge BuBe trče, a povodom Dana Općine Mali Bukovec

- Oglas -

Više od 150 trkačica i trkača trčalo je u nedjelju jedinstvenu trail utrku “Bednja – najduža hrvatska rijeka 2024” koja se odvijala uz Bednju u Malom Bukovcu u organizaciji udruge BuBe trče, a povodom Dana Općine Mali Bukovec.

Druga je to utrka po redu, a trčale su se na dvije staze, jedna 4,5 kilometra, a druga 12 kilometara, i to u nekoliko kategorija – pokraj tradicionalno muških i ženskih, jedna je kategorija bila posvećena vatrogascima. Jedinstvenost ove utrke je ta da se većinski dio staze trčao uz samu rijeku Bednju.

– Rijeka je to koja ima izvor i ušće u Hrvatskoj, i to gotovo u cijelosti u Varaždinskoj županiji. Prva utrka nam je bila probna, a sada se nadamo da će to postati jedna tradicija. U organizaciju su se uključile i ostale udruge koje djeluju na području općine koje su pripremile domaće delicije, i to besplatno. Hvala Bogu da nas je poslužilo i vrijeme – rekao je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković te pohvalio volontere koji su sami vlastitim snagama pripremili stazu.

- Oglas -

– To je jedan izazov za sve mještane i zaista smo svi zahvalni na tome. Sami su počistili 12 kilometara staze uz rijeku Bednju u dvije godine, što je nešto što si Općina ne bi mogla financijski priuštiti. Organiziranim radnim akcijama i svojom vlastitom voljom napravili su nešto zaista prekrasno i ovim putem im stvarno posebno zahvaljujem – zaključio je načelnik Marković.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković
Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković // Foto: Krešo Puklavec

Zbog nedavnih oborina i povećanog vodostaja rijeke morali su nešto izmijeniti trkačku rutu, no svejedno su zadovoljni izvedenim, rekao je predsjednik udruge BuBe (Bukovečki Begači) trče Branko Leščak.

– Vrijeme nas je poslužilo, staza je zabavna, ima par zanimljivost, namijenjena je svima, koji imaju priliku trčati uz rijeku Bednju, dok je ova dulja staza ipak malo zahtjevnija, a pokraj toga je namijenjena i malo ozbiljnijim trkačima – istaknuo je Leščak.

U kraćoj utrci najbrži su bili Tomislav Šalamon, Hrvoje Balent i Luka Borko, dok su najbrže bile Mateja Golenja, Jelena Dolenec i Anica Lacković. Kod duže staze na postolju našle su se Lucija Sačer, Vanja Rupčić i Renata Ledinko kod trkačica, a kod trkača najbrži su bili Brino Hlebar, Viktor Sabo i Siniša Škvorc. Svi najbolji dobili su prigodne medalje.

Nagrađeni su i veterani, kao i vatrogasci. Nakon utrke uslijedila je zakuska i zabava kod igrališta u Malom Bukovcu, gdje se, kako je već rečeno, besplatno dijelila hrana, dok se za simboličnu cijenu moglo popiti i koje hladno piće.

- Oglas -

Detaljne rezultate možete pogledati OVDJE.

Foto i video: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti