Subota, 5. listopada 2024.

Predstavnik Vlade Katalonije za jugoistočnu Europu Eric Hauck posjetio đurđevački muzej

Tijekom susreta razmijenjena su iskustva vezana uz prirodne, kulturne i turističke sadržaje

- Oglas -

Izložba ‘Pjesnik boja’ slikara, grafičara, kipara i keramičara Joana Miróa, jednog od najznačajnijih predstavnika moderne umjetnosti, razlog je dolaska brojnih posjetitelja, svih dobnih skupina iz zemlje i svijeta u đurđevački muzej.

Eric Hauck posjetio Đurđevac
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Izložbu je ovih dana sa svojim suradnicama posjetio i predstavnik vlade Katalonije za jugoistočnu Europu Eric Hauck.

U ugodnom druženju i obilasku izložbe, Interpretacijskog centra Picokijade te izložbe fotografija Pannonia reflections domaćini su im bili ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković Hapavel i predstavnik Grada Đurđevca Martin Mahović.

- Oglas -

“Gospodin Hauck nije krio iznenađenje kako jedan mali grad ima toliko kulturnih sadržaja i raznolikosti, a posebice što organizira velike izložbe najpoznatijih svjetskih umjetnika. Naime, i sam je nekad radio kao poznati novinar i ratni izvjestitelj diljem svijeta pa zna procijeniti i prepoznati posebnost jednog kraja”, rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.

Eric Hauck posjetio Đurđevac
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Tijekom susreta razmijenjena su iskustva vezana uz prirodne, kulturne i turističke sadržaje. Oduševljen dobrodošlicom, kulturnim sadržajima, posjetom mini zoološkog vrta i druženjem sa životinjama, izrazio je zahvalnost domaćinima i naznačio želju za moguću suradnju.

FOTO U Đurđevcu otvorena izložba slavnog katalonskog slikara Joana Miróa

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti