Subota, 5. listopada 2024.

Pobjegao s mjesta nesreće koju je skrivio i nije pružio pomoć ozlijeđenim djevojkama, završio je u zatvoru

Ozlijeđene pješakinje su vozilom hitne medicinske pomoći prevezene u čakovečku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć

- Oglas -

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem te na temelju zaprimljenih prijava ozljeda čakovečke Županijske bolnice utvrđeno je kako je 53-godišnjak proteklog vikenda u Šenkovcu skrivio prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

“U nedjelju u 1.30 sati 53-godišnjak je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka Ulicom maršala Tita u smjeru Čakovca. Pritom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je na ravnom dijelu prometnice vozilom djelomično prešao na biciklističku traku gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario u tijelo 18-godišnje pješakinje, a koja se kretala biciklističkom trakom u smjeru kretanja vozila”, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Nakon udara 18-godišnjakinja je odbačena unaprijed, u tijelo 24-godišnje pješakinje, koja se također kretala biciklističkom trakom u smjeru kretanja vozila.

- Oglas -

Uslijed siline udara obje pješakinje su pale su na travnatu površinu, dok je 53-godišnji vozač napustio mjesto događaja.

Ozlijeđene pješakinje su vozilom hitne medicinske pomoći prevezene u čakovečku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć te je pritom utvrđeno kako su u nesreći lakše ozlijeđene.

“Odmah po saznanju o prometnoj nesreći policajci Postaje prometne policije pokrenuli su opsežno kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska odbjeglog vozača, čiji identitet u trenutku nesreće nije bio poznat pošto je s vozilom pobjegao s mjesta nesreće, ne pruživši pomoć ozlijeđenim pješakinjama”, stoji u policijskom priopćenju.

U poslijepodnevnim satima policajci su pronašli osobni automobil kojim je izazvana opisana nesreća, dok je odbjegli 53-godišnjak pronađen ovog ponedjeljak u prijepodnevnim satima te je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 53-godišnjak je uz optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Čakovcu (prekršajni odjel) gdje mu je nakon saslušanja dežurni sudac odredio zadržavanje te je odmah sproveden u varaždinski zatvor, priopćila je policija.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti