Chefica Nikolina Lončar i Manuela Sirovec iz koprivničkog restorana Zlatan gostovale su jutros u popularnoj HRT-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’.
Sezona je mladih kopriva, a Nikolina i Manuela su gledateljima donijele nekoliko ideja za pripremu jela s koprivom – slana i slatka, vrlo zdrava i ukusna, ali i uputu kako je sigurno brati i zamrznuti…
– Prije 10 i više godina krenuli smo eksperimentirati s jelima od koprive. Svake godine napravimo neko novo jelo ili dva. Najprije smo radili slana jela, a potom smo prešli i na slatko – rekla je Nikolina.
U Koprivnici ima puno koprive, samonikla je, ali su je počeli i uzgajati.
– Počeli smo saditi koprivu da bismo je imali dovoljno za svoje potrebe, i to tijekom cijele godine – naglasila je Manuela.
Video emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ pogledajte u nastavku…