Kao što već zasigurno znate s vremena na vrijeme Podravkin restoran Štagelj u Koprivnici svoj redovni jelovnik oplemeni novim jelima. Chef Tomislav Rezo osmislio je tri nova bistro jela čija se premijera očekuje početkom ožujka.
Za početak probali smo file losos pastrve s kremom od cvjetače uz grillane šparoge i ukiseljenu korabicu s kurkumom. Tanko narezan file losos pastrve završen je u umaku od maslaca, lješnjaka, limete, češnjaka i peršina.
Takva kombinacija definitivno je bila pun pogodak. File je bio ukusan, sočan i lijepo začinjen, a šparoge na grillu i ukiseljena korabica s kurkumom dale su potrebnu svježinu. Servis je bio besprijekoran.
Svinjski kare za gurmane
Nakon ove zanimljive riblje kombinacije, probali smo i svinjski kare pečen na lava grillu. Svinjetina je bila fino obrađena, nije izgubila sočnost, a servirana je originalno na kuhanom krumpiru koji je sotiran na maslacu s ružmarinom i krušnim mrvicama. Cijelo jelo dobro je zaokružio džem od jabuka i luka te umak od crvene paprike. Ako niste toliki ljubitelj riječne ribe, tada će ovaj komad mesa biti više za vas.
Za kraj probali smo i njihovu pirjanu teleću lopaticu u finom umaku. Teletina je bila sporo kuhana tako da se pri konzumaciji doslovno raspadala, a teleći demiglace umak sve je to fino zaokružio i upotpunio. Sve lijepo odrađeno, a ukusi teletine lijepo su dolazili do izražaja. Kao prilog servirana je tradicionalna heljdina kaša i čips od celera. Ovo nešto jednostavnije jelo idealno je za sve one koji možda nisu toliki fanovi svinjetine.
Veliko finale
Nakon ovih glavnih jela, odlučili smo se i zasladiti. Ako ste ljubitelji slastica onda velika preporuka da probate Štageljov creme brulee s kremom od sira i limuna. Desert nije presladak što je veliki plus, a idealno će ići nakon mesnih jela jer nije previše zakusan. Krema od sira i limuna kremasta je i osvježavajuća, a creme brulee fantastičan.