Kao što smo već nebrojeno puta pisali, od kada je Podravkin restoran Štagelj u Koprivnici promijenio svoj koncept kuhinje i transformirao se u respektabilni bistro restoran, uvijek se rado vraćamo.
Početkom siječnja u svoju ponudu uveli su novi sezonski meni baziran na tradicionalnim jelima s modernim tehnikama kuhanja te azijsku kuhinju koja u zadnje vrijeme postaje sve popularnija.
Hrskava aromatična piletina
Za početak smo probali panko piletinu, radi se o pilećem fileu paniranom u panko mrvicama s kremom od crvene paprike i uz to prženi luk kao dekoracija. Kao prilog su servirani hrskavi krumpirići s kiselim krastavcima, grana padanom i kremom od kulena.
Piletina je bila idealno pohana, sočna iznutra, bez masnoće, a panko mrvice su dale onu finu hrskavost. Blago slatkasta krema od crvene paprike oplemenila je cijelo jelo, a prženi luk je sve to fino zaokružio.
Azijska kuhinja u Štaglju
Kao drugo jelo dobili smo tipični azijski klasik, Beef Wok. Sastojao se od junećeg filea precizno izrezanog na trakice, udon rezanaca, šampinjona i zelenih mahuna. Umak je bio oyster teriyaky u kombinaciji sa sezamom.
Rezanci su bili jako ukusni, fino kuhani, meso mekano, a umak idealne gustoće. Povrće je ostalo hrskavo, a cijelo jelo dobro balansirano. Ako ste ljubitelji woka ovo jelo vas zasigurno neće razočarati!
Savršena pačja prsa u umaku od crvenog vina i višnje
Za kraj po nama definitivno najbolje jelo na novom sezonskom meniju. Pačja prsa sous vide s kremom od celera i dinstanim ljubičastim zeljem, s cimetom u umaku od crnog vina i višnje. Pačja prsa idealno pečena, u mesu je ostala visoka razina sočnosti, a kožica od patke ostala je savršeno hrskava.
Zanimljivi twist definitivno je bilo ljubičasto zelje koje je u kombinaciji s cimetom dalo neku interesantnu notu jelu, a umjesto klasičnog pire krumpira poslužena je krema od celera.
Najveće oduševljenje uz patku bio je crveni umak od vina i višnje. Perfektno reduciran, umjereno sladak i fino balansiran. Naš favorit i jelo za svaku preporuku!