Subota, 21. rujna 2024.

U Koprivničko-križevačkoj županiji 14 tisuća noćenja više nego u prošloj godini

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo što turistički pokazatelji na kraju godine bude optimizam za naredno razdoblje

- Oglas -

Sjednica skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije održana je u srijedu u prostorima Županijske uprave u Koprivnici, a vodio ju je predsjednik Darko Koren.

Rezultati u turističkom sektoru su sve bolji, moglo se čuti na sjednici, a članove posebno veseli što Podravina i Prigorje postaju destinacije u kojoj se produljuje boravak na gotovo tri dana, što prije nije bio slučaj.

– Zahvaljujući potporama otvoreno je 20 novih objekata na našem području, a sve to generira i bolje rezultate u broju dolazaka i noćenja. U usporedbi s prošlom godinom, ove smo godine ostvarili dvije tisuće dolazaka i 14 tisuća noćenja više. Ukupno je kroz godinu područje naše županije prema sustavu eVisitor posjetilo 21.722 gostiju te je ostvareno 57.768 noćenja – rekla je pomoćnica direktora Turističke zajednice Kristina Sočev.

- Oglas -

Inače, koprivničko-križevačka Turistička zajednica je jedina regionalna zajednica koja daje potpore privatnim iznajmljivačima.

Trenutno se radi i na rješavanju pitanja problema registracija klijeti u smještajne kapacitete kroz radnu skupinu koju je na Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija inicirao župan Darko Koren.

Skupština Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije // Foto: kckzz.hr

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili izmjene i dopune programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu te programa rada zajednice za 2024. godinu.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo što turistički pokazatelji na kraju godine bude optimizam za naredno razdoblje.

– Činjenica je da se naše područje po turističkoj razvijenosti ne može mjeriti s morskim dijelovima države, no i mi imamo svoje adute, prirodne ljepote, eno-gastro ponudu i kulturnu baštinu koja očigledno privlači sve veći broj turista. Kroz potpore nastojimo pomoći koliko možemo u našim okvirima, vidljivo je to i kroz potpore smještajnim kapacitetima, uvjeren sam da će brojke kroz iduću godinu biti i bolje. Svi znamo koliko turizam znači za promociju prostora te ulogu koju ima u gospodarstvu, činjenica je da kontinentalni turizam ima velik potencijal i tu priliku treba iskoristiti – izjavio je župan Koren.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti