Đurđevačka udruga Mali princ krenula je s aktivnostima još jednog programa, i to zahvaljujući odobrenju financijskog iznosa od 9986,62 eura od strane Zaklade Hrvatska za djecu.
Riječ je o programu pod nazivom Kuhača Malog princa u sklopu kojeg će se održavati kuharske i slastičarske radionice pripreme slastica i glavnih jela podravskog kraja.
“Kuhaču u ruci držat će naši članovi, djeca i mladi s intelektualnim teškoćama, odnosno upravo će oni pripremati gastronomske delikatese kojima se Podravina može pohvaliti. Naravno, sav naš kulinarski trud objedinit ćemo u nešto posebno čime ćemo predstaviti gastronomsko bogatstvo Podravine, ali i sve što smo naučili”, rekla je terapeutkinja Ana Ređep.
Također, u pripremi pojedinih jela i slastica pomoći će im i stručnjaci angažirani da ih upute u sve tajne toga recepta.
Na prvoj su radionici članovi udruge naučili raditi slasne i slatke ružice od lisnatog tijesta s jabukama, a koje se peku u pećnici do 20 minuta na 170 stupnjeva.