Pred nama su Dani okusa Podravine i Prigorja, koji se održavaju u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije gdje se predstavljaju tradicionalna domaća jela. Predstavili su ih u Turističkoj zajednici Koprivničko-križevačke županije.
Na predstavljanju su, uz domaćina župana Darka Korena i pomoćnice direktora županijskog TZ-a Kristina Sočev, bili i Maja Šimenc, voditeljica nacionalnog projekta Okusi hrvatske tradicije, Ivana Katanović iz Lovačke kuće Sokolovac, Nikolina Lončar iz Hotela Zlatan, Mario Fuček koji je predstavljao Pivnicu Stari grad Đurđevac, kao i Danijel Dugina ispred Hotela Picok Đurđevac, odnosno Đurđevečke Iže. U projekt su još uključeni i Gornjevinska klet iz Križevaca kao i Pivnica Kraluš iz Koprivnice.
Svi će oni u razdoblju od 17. studenog do 3. prosinca imati posebno pripremljeni meni od tradicionalnih jela, koji će se u navedenom razdoblju moći kušati po pristupačnim cijenama.
– Samo sudjelovanje za naše ugostitelje je besplatno, a Županija pokriva sve troškove sudjelovanja kao i medijske kampanje – istaknula je Kristina Sočev, dodavši kako je namjera promovirati domaću eno i gastro ponudu.
– Ideja projekta je da ova oznaka Okusi tradicije restoranima označava gostu da ovdje mogu pojesti tradicionalna lokalna i autohtona jela, jela toga kraja. Ukupno je 117 restorana uključeno, a mi se zajedno trudimo da ta sva jela i recepture ne ostanu zaboravljene – rekla je Maja Šimenc ispred projekta.