U sklopu programa Picokijade i ove godine održano je već tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine ‘Picoki po piščoke’.
Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je desetak ekipa sastavljenih od najmanje tri člana.
Dok se kuhalo i pripremalo, u glazbenom dijelu publiku su zabavili i rasplesali TS Podravski bećari, a kuhanje su nadgledali Vid Balog i Krešimir Blažek, koji su ujedno i vodili program ove manifestacije.
Majstore kuhanja bodrio je i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, koji je potom i degustirao pripremljena jela. Cilj priredbe promicanje je tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda jelima od piletine.
Zbog lošeg vremena koje je prekinulo ocjenjivanje natjecateljskih jela, ove godine domišljatost jela i kvalitetu nije ocjenjivao stručni žiri već je događanje bilo revijalnog karaktera, a potom su prisutni posjetitelji mogli kušati pripremljene delikatese.
Više fotografija možete pogledati OVDJE.