Marija i Franjo Horvat uzgajivači su povrća s koprivničke Vinice, povrtlarstvom su se počeli baviti prije više desetljeća.
Certificirani su prodavači, a to znači da sve što je na njihovom stolu je broj 89 i 90 na placu domaće, svježe i ono što Marija naglašava, uzgojeno s ljubavlju.
Marija već 15 godina svoje domaće svježe povrće prodaje na koprivničkoj gradskoj tržnici, a u ponudi imaju sve vrste sezonskog povrća.
Uzgajaju i tikve od kojih rade domaće bučino ulje. Osim na Vinici gdje imaju povrtnjak i plastenike, polje imaju i u Drnju te im u svakodnevnoj brizi o uzgoju pomažu sin i snaha.
Tijekom cijele godine imaju svježe povrće jer planirano sade, tako da dozrijeva jedno za drugim pa su tako i na placu tijekom cijele godine.
Sve kulture uspijevaju ako se pravilo pripremi zemlja te se redovito zalijeva i prihranjuje, a onda je i sve povrće kvalitetno i ukusno.
– OPG Franjo Horvat na površini od 28.174 m² od ožujka do studenog bavi se proizvodnjom sljedećih poljoprivrednih proizvoda: krastavac, blitva, salata, rotkvica, rajčica, grašak, luk, češnjak, mrkva, peršin, cikla, zelje crveno, zelje rano, grah, grah visoki, kelj, krumpir, poriluk, paprika, patlidžan, zelje kasno, tikva uljanica, šljiva, trešnja, grožđe, kupina, jabuka, presadnice (rajčica, paprika, patlidžan, krastavac, zelje, kelj, poriluk, blitva, celer) kokošja jaja, bučino ulje – istaknuto je na internet stranicama koprivničkog Komunalca.