U povodu skorašnjeg otvaranja predivne terase koprivničkog restorana Štagelj odlučili smo probati njihova dva nova jela koja su odnedavna u ponudi.
Teleći medaljoni u umaku od kadulje i pršuta dobra je klasika kojoj će rijetko tko moći odoljeti. Medaljoni od telećeg bifetka bili su taman pečeni, mekani te izrazito sočni, a umak od pršuta i kadulje idealno je nadopunjavao cijelu priču. Za kraj tu se lijepo uklopio i hrskavi radič koji je dao neku svježinu cijelom jelu.
Nama osobno se svidjela takva ideja. Naime, previše puta smo doživjeli da kuhari u svom radnom vijeku zaborave koliko je bitno da hrana osim što treba biti ukusna, mora i lijepo izgledati. Uz to, kao prilog su bili servirani kroketi koji su definitivno bili bolji izbor od klasičnog krumpira.
Koliko god nam se prvo jelo svidjelo, blagu prednost bismo ipak dali pljukancima s biftekom i telećim fileom. Za početak radilo se o istarskim pljukancima koji su bili kuhani “al dente”, dok je umak bio divno pripremljen. Reducirani umak od goveđeg temeljca sa šumskim gljivama, podravskim špekom i dimljenom crvenom paprikom idealno su nadopunili ovo jelo. Meso je bilo lijepo začinjeno, ukusno i sočno.
Cijene:
Teleći medaljoni u umaku od kadulje i pršuta – 18,00 eura
Pljukanci s biftekom i telećim fileom – 14,00 eura